Love Actually?

 

Love Actually indeed!

 

 

 

De romcom aller romcoms Love Actually werd bijna twintig jaar geleden gemaakt en staat nog steeds met stip bovenaan mijn lijst all time favorite feel good movies. Ik heb ‘m al zo vaak gezien dat ik hele lappen tekst mee kan murmelen en de volgende scène al voor me zie voordat die begint. Zoals de eerste asperges van de koude grond de lente inluiden, luidt Love Actually de kersttijd in. Jaren aan een stuk diende de avond om de videoband en later de dvd op te duikelen en er lekker voor te gaan zitten zich spontaan aan.

 

Maar de laatste jaren waren anders. Misschien omdat ik de dvd-speler de deur uit heb gedaan, misschien omdat ik toch niet zo aan tradities hang als ik zou willen, maar feit is dat de klad erin dreigde te komen voor de vaste Love Actually-avond. Maar dit jaar was het als vanouds raak. Wat heet: dit jaar, afgelopen maandag om precies te zijn, was de beste, meest spectaculaire en by far most romantic Love Actually-avond denkbaar. Want afgelopen maandag had mijn dochter een verrassing geregeld die ermee begon dat ik me om 18.00 uur in het Conservatoriumhotel mocht melden voor gezellig even samen een hapje eten, waarna we de straat overstaken richting het Concertgebouw voor wat werd aangekondigd als ‘misschien wel the most romantic event of the year’.

 

Of het dat was? Nou en of het dat was!

 

Stel je je even voor: die prachtige, statige, legendarische, grote zaal, tot de nok toe uitverkocht, wat neerkomt op bijna 2.000 stoelen (die in dit geval werden bezet door heel veel vrouwen die er allemaal heel veel zin in hadden). Boven het podium een megagroot filmscherm en op het podium het Noordpool Orkest dat met meer dan vijftig man/vrouw is uitgerukt om elke noot, deun en melodie uit de film live voor ons te komen vertolken, wat een overweldigende belevenis bleek. Het Portugese Love Theme kietelde onze harten, toen de bigband All You Need is Love inzette werden we weggeblazen en bij de eerste tonen van Jump, het nummer van de Pointer Sisters waarop Hugh Grant zijn inmiddels legendarische dans opvoert, was het niet te doen om op onze stoel te blijven zitten.

 

Love Actually bereikte dit jaar zijn 2.0-status en dat smaakt naar méér.

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans