Linda de Mol doet iets dat ik niet durf

 

Al jaren siert ze de cover van haar eigen magazine, maar ze gaf zich nog nooit zo bloot

 

 

Thuis heb ik er nul problemen mee, ook als ik hier in de buurt de hond uitlaat doe ik het zonder. Maar de wereld in zonder make-up, dat vind ik, inmiddels 55, wel een dingetje. Want als ik mijn wenkbrauwen niet ‘op heb’, zie ik er zo kaal uit dat ik er zelf haast van schrik als ik mijn gezicht in de spiegel bekijk. Wat een flauwekul hè, maar zo voel ik het nu eenmaal. Terwijl ik het alleen maar stoer vind als ik een vrouw zonder make-up tegenkom. Zo zie je tenminste het echte gezicht, denk ik dan. Maar zelf durf ik het steeds minder goed om met die ‘ouwe kop’ de deur uit te gaan. Hoe suf eigenlijk.

 

 

En nu staat Linda pontificaal met haar blotebillengezicht op de cover van haar eigen magazine. Hoe stoer is dat?! Heel Nederland heeft natuurlijk al een mening over haar. Ze is te dik, te dun, te rijk, en dan houdt ze ook nog eens van een foute man. Hoe erg kan de bagger nog worden, zal ze gedacht hebben. Dan maar helemaal naakt op de cover. Want zo voelt het voor de meeste vrouwen als ze een dagje zonder make-up doen.  In haar editorial schrijft ze: Voilà, mijn compleet make-uploze, niet geretoucheerde, onopgesmukte blotebillenhoofd.’ En verder: ‘Het beetje zwart rond mijn ogen is een restantje van een semi-permanente eyeliner. Die liet ik twee jaar geleden zetten om ‘make-uploos’ de zomervakantie te kunnen doorbrengen. Voor de rest zit er helemaal niks op. Schrok je? Moest je twee keer kijken?’

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

 

Nee, ik schrok er helemaal niet van. Ik kijk naar een gezicht zoals dan van mij en mijn vriendinnen er ook uitziet als we net onder de douche vandaan komen. Niks geen ouwe kop, maar gewoon een prachtig gezicht waar het leven met al zijn mooie en gemene kantjes op te zien is. Misschien dat ik morgenochtend ook eens zonder ‘iets’ op mijn gezicht de deur achter me dichttrek en naar de supermarkt of de redactie ga. Kijken of ik ook durf…

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit