Friet met (rode) mayo
Chic tafelen lijkt de logische keuze met Valentijnsdag, maar wat is er mis met patat? Niks. Vinden wij ook. Net als de dames van de Amsterdamse Frietboutique, Sammy en Pebbles. Samen met chef-kok Raoul Meuwese van restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin ontwikkelden ze de ‘Friet Romantique’, een vers frietje geserveerd met zelfgemaakte unieke limited edition rode (!) mayonaise gemaakt van Cabernet Sauvignon (vandaar die kleur) en olijvencrunch, speciaal om te delen. Kijk, en daar worden wij nu blij van. De limited edition ‘Friet Romantique’ is van 7 tot en met 28 februari voor €4,75 verkrijgbaar bij zowel de Hoefslag in Bosch en Duin als de Frietboutique in Amsterdam.
Mocht je nu nog geen trek hebben, dan weten wij het ook niet meer
Menu waar je U tegen zegt
Mocht je op Valentijnsdag naar Antwerpen trekken, schuif dan aan bij Plateau Royal, het meer dan gezellige visrestaurant aan de Antwerpse Kaai. Voor de gelegenheid stelde Plateau Royal – uiteraard – een Valentijnmenu samen waar je U tegen zegt, te beginnen met het Petit Plateau Apéro van grijze garnalen, wulken, kreukels, krabscharen, 2 oesters, 2 wilde rotsgarnalen, verse mayonaise en cocktailsaus. Daarna komen onder andere mosseltjes voorbij, kabeljauw op Oostendse wijze, gebakken coquilles en een moelleux van Callebaut chocolade. Mocht je nu nog geen trek hebben, dan weten wij het ook niet meer.