Zonnig + vrije dagen + zin in iets leuks = we gaan er gezellig op uit!

 

 

Zaterdag 3 juni

 

Proef Amsterdam

 

Ga je naar het Amstelpark in Amsterdam, dan vind je: lekkere hapjes, wijnproeverijen en workshops van topchefs. Taste of Amsterdam heet dit lekkerbekkenfestival. Ook met een Taste Theater, de Star Lounge en een BBQ Challenge. En wat te denken van een culi-wandeling door de Japanse Tuin en de Thee Tuin? Gelukkig duurt dit festival een paar dagen (2 t/m5 juni): heerlijk! 

 

Taste of Amsterdam

 

 

Zondag 4 juni

 

Zomerse Fair

 

Goed idee om dit lange Pinksterweekend eens naar Overijssel te gaan: bijvoorbeeld naar Landgoed Het Laer met de Summer Fair: vol sfeer, leuke activiteiten en de lekkerste proeverijen!

Er zijn ook stijlvolle lifestyle producten voor in en om het huis: van handgemaakte meubelen tot servieswerk, kleurrijke planten tot outdoor kleding. (En ook deze Fair duurt een paar dagen!)

 

Summer Fair

 

 

Maandag 5 juni

 

Boerenmarkt op de Keukenhof

 

Nu is een uitje naar Landgoed Keukenhof hoe dan ook een aanrader. Want mooie tuinen. Want mooi kasteel. Want interessante rondleidingen. Maar deze Pinksterdagen is er nog een goede reden om naar het landgoed te gaan! Eerste en Tweede Pinksterdag is er namelijk de Boeren Streekmarkt. Met lekkere producten uit de buurt tot verse producten van het land. En vers gerookte paling, alleen dat is al een reden om er naartie te gaan.

 

Streekmarkt Landgoed Keukenhof

 

 

Dinsdag 6 juni

 

Stijlvol

 

Natuurlijk ken je zijn stoel, maar Gerrit Rietveld maakte meer. Veel meer. Tijdens de tentoonstelling ‘Rietvelds Meesterwerk; Leve De Stijl!’ wordt veel vroeg werk van Rietveld getoond, en hij krijgt daarbij gezelschap van geestverwanten als Bart van der Leck, Theo van Doesburg en Willem van Leusden. Ook het museum is al een plaatje op zich: De Stijl in stijl, dus.

 

Centraal Museum Utrecht

 

 

Vrijdag 8 juni

 

Swinging Amersfoort

 

Het is in Amersfoort weer tijd voor vier dagen vol (8-11 juni) liveoptredens van diverse jazzartiesten. Van het Lieve Vrouwekerkhof tot de Groenmarkt hoor je in het historisch centrum uiteraard jazz, maar ook wereldmuziek en blues. Een gezellige kroegentocht maken langs cafés waar bands, solo-artiesten en gitaristen optreden is dan natuurlijk het vrolijkste idee.

 

Amersfoort Jazz