Lets go: In Italië is een fontein waar gratis rode wijn uitkomt

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Lets go: In Italië is een fontein waar gratis rode wijn uitkomt.

 

 

Geen idee of het paradijs bestaat, maar mocht het zo zijn: mijn paradijs bestaat mede uit veel wijn. In ieder geval is paradijs voor mij dat je nooit de laatste fles opdrinkt en met dorst achterblijft (die angst zie je ook terug in m’n wijnvoorraad thuis, trouwens). Stel je even voor: een onuitputtelijke bron vol wijn. Dat is toch hemels? Nou, let’s go dan. Massaal verhuizen naar Ortona, in Italië.

 

Want daar staat dus de Free Red Wine Fountain en die naam hoef ik je vast niet uit te leggen en nee; dit is géén 1 april grap. Over gratis wijn durf ik geen grapjes te maken.

 

“A special place with a special story”
Zo beschrijven ze de fontein zelf op hun website (ja, de fontein heeft zelfs een eigen website). En wie is ‘ze’ dan? De fontein staat op het terrein van Dora Sarchese, een landgoed waar wijnboeren werken. Dus je kan hier ook een rondleiding krijgen en verschillende wijnen proeven, maar de kans is natuurlijk ook groot dat je bij deze fontein blijft hangen.

 

Maar het heeft inderdaad een speciaal verhaal: de fontein staat op de route die de Pilgrims afleggen, richting Santiago de Compostela. En ja, tijdens zo’n lange tocht heb je af en toe wel even een opfrissertje nodig… Oftewel: de fontein. Klinkt hartstikke logisch zo.

 
Dit is niet de enige gratis wijn-fontein
Wat klinkt dat toch heerlijk, het bekt ook zo lekker: gratis wijn-fontein. Maar mocht je nou geen zin hebben om naar Italië te gaan (bestaat dat?), dan kan je ook richting Spanje: in Ronda is er namelijk ook eentje te vinden! Nou, ik weet waar ik heen ga als corona ons weer een beetje toelaat te reizen. Kan wel een drankje (of 2, 3) gebruiken.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer