Lente-ovenschotel met zalm

 

Op Hemelvaartsdag eten we een heerlijke lente-ovenschotel met zalm

 

 

Dit heb je nodig

  • 500 g zoete aardappel
  • 250 g tomaten
  • 2-3 zalmfilets
  • 2 knoflooktenen
  • 1 prei
  • 200 g crème fraîche
  • 2 takjes verse peterselie
  • 2 el groene pesto
  • Optioneel: citroen
  • Peper en zout
  • 150 g geraspte kaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil vervolgens de zoete aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. (Anders duurt het heel lang voordat ze gaar zijn.) Snijd vervolgens de tomaten en zalmfilets in stukjes en de knoflooktenen fijn. Snijd dan de prei in ringen.

 

Dan doe je alle ingrediënten in een schaal en deze meng je goed. Vervolgens doe je het gehele mengsel in een ovenschaal en bedek je het met geraspte kaas. Doe vervolgens de ovenschaal gedurende 40-55 minuten in de oven (tot de zoete aardappel goed gaar is).

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares