De lekkerste camembert uit de oven…

 

… want dit BFF-kaasje eet je het liefst warm

 

Soms zit camembert in een houten kistje als je er een koopt. In dit geval kun je het kaasje hierin bakken. Als er geen kistje omheen zit, kun je het beste een aardewerk potje gebruiken. Doe de camembert niet in de oven zonder een van deze twee opties, want dan krijg je gegarandeerd een grote puinhoop in je oven.

 

Zorg dat de oven voorverwarmd is op 180 graden (heteluchtoven 160 graden) en niet hoger dan dat. Maak een diep kruis aan de bovenkant van de camembert. Dit zal ervoor zorgen dat er lucht vrij kan komen tijdens het bakken. Je kunt het kruis zo laten of er wat knoflook en takjes rozemarijn in steken. Bestrooi de camembert met wat zeezout en versgemalen zwarte peper. Je kunt ook wat gedroogde chilipepervlokken toevoegen voor een pittig smaakje.

Ook kun je de kaas met extra virgin olijfolie besprenkelen of met wat honing die een heerlijke zoetheid geeft (ook walnoten doen het goed).

 

Belangrijk!

Het belangrijkste bij het bakken van een camembert is de baktijd. Bak de kaas 15 tot 20 minuten, niet meer! Veel mensen denken dat hoe langer de camembert in de oven is, hoe zachter de kaas wordt, maar dit klopt niet. Na 20 minuten bakken wordt hij juist weer harder.

 

Voor de dip

Snijd wat stokbrood in plakken en besprenkel deze met wat olijfolie. Nog lekkerder is natuurlijk roomboter. Leg de plakjes brood heel even onder de gril en dippen maar!

 

Eet smakelijk!

 

Sfeerbeeld:  Getty images