Lekker belangrijk

 

‘Waar maak je je druk om?’ Lekker belangrijk dit.’ ‘Wat een onzin!’ ‘Er zijn wel belangrijker dingen op de wereld.’

 

Jahaa!!! Weet ik.

 

Dat zou ik af en toe het liefste keihard roepen tegen mensen die op Facebook reageren op sommige onderwerpen die ik aankaart. Maar om zo tegen ze te gillen is niet aardig. En ik wil het wel graag gezellig houden hier. Want dat was de opzet van m’n online magazine. Al mag er best af en toe iets moeilijks aangekaart worden, of iets ergs, iets waar we ons aan ergeren of iets dat schreeuwt om een oplossing.

 

Als we hier ook maar lekker onze dagelijks besognes en dingen waar we ons gewoon zomaar druk om maken of over verbazen kwijt kunnen. Daar willen we het namelijk ook over hebben, als u het niet erg vindt. Van die kleine dingetjes van heel dichtbij, zoals ja/nee grijs haar of ja/nee met vrienden op vakantie.

 

En waarom ik het hier nou even over wil hebben? Ik wilde gewoon even heel graag iedereen die liever ernstiger problemen wil bespreken, zoals de spanningen tussen India en Pakistan of Kim Jung Dinges en Trump, uitleggen dat het juist een luxe is dat we het over ‘onbelangrijke’ dingen kunnen hebben. Iets om blij mee te zijn. Gewoon lekker tegen elkaar aan kletsen over eenvoudige dagelijkse beslommeringen en probleempjes. Je mag elke dag, elk uur genieten als je met zulke zaken bezig kunt zijn. En jezelf ongelofelijk gelukkig prijzen zolang dat alles is waar je op dat moment mee bezig bent.

 

Het wemelt van de mensen die smachten naar het moment dat ze zich zorgen kunnen maken over een blauwe regen die maar niet wil bloeien, een kapotte spijkerbroek waar nog steeds geen nieuwe rits in zit of veel te gaar gekookte spruitjes. Ik wens al die mensen die alleen maar kunnen verlangen naar het moment dat ze zich weer eens druk kunnen maken over dit soort simpele problemen heel veel liefs en heel veel sterkte. En ik hoop voor hen dat ze zo snel mogelijk toe zijn aan een ‘lekker onbelangrijk’ leven.

 

Als u begrijpt wat ik bedoel

Door: Franska

Afbeelding van Franska