Leg het mij eens uit: waarom ga je naar het strand?

 

Ik snap het niet. Het is niet eens weekend, maar op deze donderdag zijn óók alle stranden vol.

 

En wordt er opgeroepen niet meer naar het strand te komen. Parkeerplekken zijn allemaal vol, je kunt geen anderhalve meter afstand houden. Kortom: kom niet. Misschien had ik de Nederlandse bevolking íets hoger ingeschat, maar ik verbaas me er echt over waarom mensen naar het strand gaan?

 

Dat snapte ik vorig weekend ook al niet, overigens. Corona is niet helemaal weg en tot die tijd is het strand voor mij persoonlijk een no go. Maar na die gigantische drukte van vorig weekend zou je toch denken dat mensen wel een beetje afgeschrikt zouden zijn… Nee, dus.

 

Vandaar mijn vraag: waarom ben je naar het strand gegaan? De stranden zijn zo overvol dat de kans dat iemand die dit leest, daar ook bij hoort. Enlighten me. Wat gaf voor jou de doorslag dat je dacht: dit kan prima, we gaan lekker naar het strand? 

 

Ik ben heel benieuwd.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer