Ravioli di barbabietola
Ravioli met geroosterde biet, mascarpone, ricotta en tijm
Dit heb je nodig
- 400 g bloem + extra voor werkoppervlak
- 3 eieren
- 30 g zout
- 200 g geroosterde bietenpuree
- 400 g ricotta
- 200 g mascarpone
- 30 g grof gehakte verse tijm
- zout, peper
Extra nodig
- Keukenmachine
- Pastamachine
- Pastasnijder
- En nog iets lekkers voor de saus. Bijvoorbeeld room en Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Doe bloem, eieren en zout in de keukenmachine. Meng op lage snelheid. Voeg de bietenpuree toe. Blijf verder mengen tot het een samenhangend deeg is. Als het mengsel te nat is kun je extra bloem toevoegen. Is het mengsel te droog, voeg dan een beetje boter toe.
Neem de deegbal uit de schaal en kneed ’m nog éénmaal door met de hand. Wikkel het deeg in plastic folie. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Terwijl het deeg rust kun je verder met de vulling. Neem een middelgrote kom en doe hier de ricotta, mascarpone en tijm in. Voeg er een snufje zout en peper aan toe. Meng het tot een geheel.
Neem het deeg uit de koelkast en snijd het tot vier gelijke stukken. Werk steeds met één stuk. Maak het deeg plat met de hand en haal het door de pastamachine totdat het dun genoeg is. Het is dun genoeg als je je hand erdoorheen kunt zien. Strooi wat bloem op een schoon werkoppervlak. Leg de deegstrook op de bloem. Schep het kaasmengsel in hoopjes op het deeg.
Vouw een ander stuk deeg over de hoopjes om er pakketjes van te maken. Gebruik je vingers om de lucht te verwijderen en de pastakussentjes te vormen. Gebruik een pastasnijder om de ravioli in vierkantjes te snijden. Bedek de kussentjes licht met bloem. Kook de ravioli 2-3 minuten of wacht tot de ravioli boven drijft. Dan is-ie goed.
Intussen een lekker simpel sausje maken van bijvoorbeeld crème fraîche met lekker veel Parmezaanse kaas. Daar schep je de ravioli even doorheen en serveren maar.
Buon appetito!