Dát kunnen zij als geen ander

 

Sonja: De vorm van een gebouw, de kleuren van een fruitmand… Ik zie veel moois wat ik als inspiratie kan gebruiken. Dus toen Renee mij tipte over dit boek van Leonie Hendrikse en Jeroen Stock, ging het helemaal kriebelen. Wat een moois maken zij!

 

Leonie en Jeroen. Beiden creatief, ideeënrijk en ondernemend. Dat moest wel een match made in heaven zijn, privé en zakelijk.

 

Jeroen werkte altijd in een branche waar zijn hart niet lag. Na een zwaar ongeluk ontwaakte hij uit een coma en gooide het roer drastisch om. In die periode kwam hij ook Leonie tegen en samen maakten ze de eerste stappen met Stock Interiors.

 

Mede door haar achtergrond bij textielagentschap Wilhemine van Aerssen is Leonie niet bang voor kleur. In een interieurlandschap van veel naturellen en grijzen neemt Stock Interiors een andere route. Niet alleen de kleur maar vooral de herinneringen of erfstukken vormen de basis voor een nieuw interieur. Maar het kan ook dat ene souvenir zijn waar je zo dol op bent, of dat gekke lampje dat absoluut niet weg mag. Ook kan het zelfs een herinnering zijn aan een geur.

 

Beetje bij beetje worden alle persoonlijke spullen, ideeën, herinneringen en wensen door Leonie en Jeroen ontrafeld en maken ze er een unieke sfeer mee. Nee, geen copy-paste bij dit ontwerpbureau. Ze ontwerpen speciaal voor jou.

 

En door de jaren heen is er zoveel moois opgeleverd dat het tijd werd om dat te delen met een groter publiek. Met een boek, dus. Hierin een selectie van hun allermooiste interieurs. Verrassend, eigen en zoals de naam ‘Making Memories’ al zegt, zijn deze interieurs klaar om de herinneringen tot leven te brengen.

 

Making Memories 
Miluska van’t Lam
€49 (InteriorStock) 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie: Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman, beeld lamp: Barbara de Hosson

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.