Serieus? ­Een chocolade­kroket?

 

Er floepte vandaag een heerlijk berichtje mijn mailbox binnen. Zo eentje waarvan je denkt, daar word ik wel een beetje vrolijk van.

 

In dit geval ging het over chocolade. Dan heb je aan mij een goeie want ik ben er dol op. Liefst in grote hoeveelheden. In ijs, in melk, in taart. Maar wat ze nu weer hebben bedacht: een kroket van chocolade. Ik weet het niet hoor…
 
De hippe Frietboutique uit Amsterdam heeft ‘m samen met een echte banketbakker ontwikkeld. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor iets verschrikkelijk lekkers. Maar ja, hoe vaak ik niet in al mijn gulzigheid m’n mond verbrand heb, als ik mijn eerste hap van een kroketje nam. Niet te tellen. Vervolgens kan ik een half uur niet meer normaal praten van de pijn.
 
Dus stel dat ik nou wil knabbelen aan een chocoladekroket. En die ganache van de vulling is gesmolten, en loeiheet. Je begrijpt het al, dan is de ellende natuurlijk niet te overzien.
 
Ik laat deze kroket daarom met pijn in m’n hart aan me voorbijgaan. Dat is beter dan een zere mond. Dat is dan wel weer fijn.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit