Koopziek tijdens de lockdown

 

 

Ja, ook ik ben hier echt harstikke schuldig aan en dan kan het nog weleens gebeuren dat er wat rare pakketjes binnenkomen…

 

 

Na elke aankoop zegt mijn vriend: ‘Het is nu wel klaar toch?’ ‘Ja, ja, dit is voorlopig echt de laatste keer’, zeg ik dan. Het grappige is dat ik mezelf nog geloof ook, terwijl ik heus wel had kunnen weten dat ik de volgende keer weer net zo goed op die bestelknop zou klikken.

 
Online shoppen is zo makkelijk en wanneer ik een leuke trui tegenkom plaats ik hem net zo makkelijk in het virtuele mandje en druk ik op de bestelknop. Dat was de bezorger uit mijn buurt ook opgevallen. ‘Wat bestel jij allemaal wel niet joh??’ zei hij toen hij het zoveelste pakketje bij mij thuis afleverde. Oeps…

 
Mijn ouders worden ook helemaal gek van de deurbel die regelmatig voor mij gaat. Maar laatst hebben we zo vreselijk hard gelachen om de inhoud van een pakketje. Ik had voor kerst namelijk een boek voor mijn vader besteld. Mijn vader was helemaal blij toen de bezorger met zijn pakketje voor de deur stond, niet wetende wat het was. Toen hij de doos openmaakte, keken we elkaar met een verbaasde blik aan waarna we allebei in lachen uitbarstten. In plaats van dat boek zat er een babyfoon in de doos. Een babyfoon?? Ik maakte een grapje en zei tegen mijn vader: ‘Papa, Keith en ik moeten je wat vertellen…’, maar daar trapte hij niet in.

 

Ik ken nog wel meer van zulke grappige verhalen. Mijn collega Wieke had laatst Nespresso-cupjes besteld, maar kreeg babyflessen binnen… Zouden babyartikelen soms populair zijn?? Of je denkt twee boeken binnen te krijgen, maar ontvangt veertig blikken kattenvoer. Of je koopt een tafel maar na de bezorging kom je erachter dat ze de poten niet hebben meegeleverd.
 

Na die babyfoon ben ik wel weer even klaar met dat online winkelen hoor, en dit keer meen ik het echt…

Door: Emma Buurman

Afbeelding van Emma Buurman