Klusjes staan gemiddeld twee jaar op ons lijstje

 

Even die raamkozijnen schuren en opnieuw lakken. De garagedeur eens van een nieuw kleurtje voorzien. De tegels in de tuin met de hogedrukspuit aanpakken.

 

Een lijst met huis-tuin-en-keuken-klusjes zoals zovelen hebben. Maar die lijstjes werken we bijna nooit af. We komen er maar niet aan toe. Gemiddeld blijft een klus zo’n twee jaar liggen, blijkt nu. En dat doen we bijna allemaal: zeker acht op de tien mensen zegt alles uit te stellen. We kunnen natuurlijk zoveel leukers bedenken dan het opnieuw leggen van plinten… 

 

Bij een vijfde van de mensen zijn deze klusjes zelfs na vier jaar nog niet gedaan. Hoe dat komt? Er wordt gewoon geen tijd voor gemaakt. Toch vinden we het wel vervelend van onze partner als hij zegt dat hij een nieuwe lamp zal ophangen, en er vervolgens na drie jaar nog steeds alleen een los snoer hangt… We krijgen er ruzie om, maar doen er vervolgens toch ook weer weinig aan. Daarom schakelt zeker zestig procent van de mensen professionele hulp in om alles toch ooit af te krijgen. 

 

Een beetje liever lui dan moe, dit… Hup, plan die lege zaterdagmiddag in en waag je allebei eens aan de garage, schuur, tuin of buitenmuren. Uiteindelijk ben je maar wat blij als die lijst van twee jaar geleden weg is gewerkt, toch? En waar hik jij al twee jaar tegenaan?

 

 

Door redactie Franska.nl