Kipballetjes met honing-knoflooksaus
Dit is de allerlekkerste saus voor balletjes.
DIT HEB JE NODIG
Voor de balletjes
- 1 ui
- 500g kippengehakt
- 25g broodkruimels
- 2 tl knoflookpoeder
- Peper en zout, naar smaak
- Optioneel: chilipeper of chilipoeder
Voor de saus
- 5 knoflooktenen
- 5 eetlepels honing
- 60 ml water
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el soyasaus
ZO MAAK JE HET
Snijd de ui fijn. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de balletjes in een grote kom. Meng de ingrediënten goed. Maak van het mengsel balletjes en bak in een pan met wat olijfolie (of zonnebloemolie/boter). Wanneer de kip gaar is, laat je de geperste knoflook minder dan een minuutje meebakken. Voeg vervolgens honing, water, witte wijnazijn en soyasaus toe. Laat ongeveer 5 minuutjes pruttelen op iets lager vuur, tot de saus dikker is. Serveer eventueel met wat peterselie.