Wat? Kijk jij nog tv?

 

Voor sommige dingen heb ik uitstekende voelsprieten. Bijvoorbeeld als iemand me stom vindt. Of oud. Of niet helemaal meegegaan met m’n tijd. Of verbeeld ik me dat maar en denken ze dat helemaal niet? Kan makkelijk.

 

In elk geval heb ik bij de vraag: ‘Wat? Kijk jij nog tv?’ meteen de neiging om uitgebreid uit te leggen dat we thuis heus niet altijd alles live kijken, maar uitgesteld. Al vond ik het laatst toch nodig om thuis even te checken waarom wij eigenlijk geen Netflix hebben.

 

Wat bleek? We hebben het wel. Ja, hallo, weet ik veel! Moet ik alles weten? Ik kijk naar wat voorbij komt en wat ik leuk vind. En volg heus wel series. Te veel zelfs. Maar met 38 afstandsbedieningen ben ik al jaren ‘lost’. Of liever: ik heb geen zin om me erin te verdiepen. Kom er heus wel uit hoor, als het echt moet.

 

En ik weet best dat je al die afstandsbedieningen in een grote verzamel-afstandsbediening kunt stoppen. Hebben wij ook. Schijnt.

 

Maar nu even heel eerlijk onder vier ogen. Ben ik uniek op deze wereld? (ongetwijfeld, wie niet) Maar qua Netflix? Ben ik werkelijk die enige die nooit zelf in z’n eentje lekker zit te netflixen? Want als het intussen al een werkwoord is… oeps!

 

Wie durft het eerlijk te zeggen? Ja/Nee aan het netflixen?

 

En dan vraag twee. Wil je weten hoe het werkt? Dan regel ik een lesje netflixen voor beginners. Want het schijnt helemaal te gek te zijn.

 

Ik hoor ’t wel!

Liefs van Franska

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter