Dit heb je nodig
voor 1 kop
50 gr pure chocoladen
100 ml volle melk
1 el suiker
1 el maïzena
1 mespunt zout
Zo maak je het
Hak de chocolade in kleine stukjes, verwarm 2/3 melk met suiker en zout in een pan op middelhoog vuur. Blijf goed roeren zodat de melk niet aanbrand. Wanneer de melk aan de randen begint te borrelen, kunnen de chocoladestukjes worden toegevoegd. Blijf goed roeren totdat de chocolade is gesmolten en goed is opgenomen in de melk. Voeg de maïzena toe bij de overgebleven melk. Roer het mengsel goed. Schenk het vervolgens bij de warme chocolade melk. Hierdoor krijgt de chocolade melk een ‘zacht’ effect. Schenk de chocolademelk over in een glas. Maak het af met een toef zelfgemaakte slagroom.
Tip Geef de chocolade melk een wauw-effect met deze leuke peperkoekhuisjes.
Dit heb je nodig
430 gr Bloem
1 tl kaneel
1 tl gemalen gember
1 mespunt zout
90 gr bruine suiker
255 gr honing
120 gr boter
250 gr poedersuiker
2 eiwitten
citroensap
Zo maak je het
Meng de bloem, kaneel, gember en zout in een kom. Voeg de boter, honing en suiker in een pan en laat deze op matig vuur smelten. Voeg de gesmoltne boter toe aan de bloem en kneed goed door tot het een mooi deeg vormt. Laat het deeg een half uur rusten. Rol het deeg op bakpapier uit tot het de gewenste dikte heeft. Dille en Kamille verkoopt hele handige vormpjes maar je kunt natuurlijk ook zelf een sjabloom maken leg deze vervolgens over het uitgerolde deel en haal er zo veel mogelijk huisjes uit. Raap de restjes bij elkaar maar er een bal van en begin weer opnieuw met uitrollen. Bak de koekjes op 180 graden 12 tot 15 minuten goudbruin. Laat de koekjes volledig afkoelen. Zeef het poedersuiker in een kom voeg de eiwitten toe. Meng het geheel. Voeg tijdens het mixen een klein beetje citroensap toe. Als het poedersuiker is opgenomen in het eiwit kan de mixer harder gezet worden. Mix gedurende 5 à 7 minuten tot het glazuur dik genoeg is. Doe de glazuur in een spuitzak met een kleine spuitmond, of in een hersluitbare plastic zak en knip er een klein puntje af. Spuit het glazuur op de randen en plak het huisje in elkaar. Laat het glazuur goed uitharden. Maak de huisjes af door leuke versieringen te gebruiken.