Ken je die mop van die vrouw die met vakantie ging?

 

Wat mij betreft ben ik dat.

 

 

 

Ongeveer een jaar geleden boekten we een reis naar de tropen voor de winter als het koud en grijs zou zijn. Maar nog voordat de winter goed en wel had ingezet gingen we weer in lockdown en als we de reis naar de warmte nog voor de jaarwisseling zouden cancelen konden we omboeken. Dus zeiden we de tropen gedag en verheugden we ons alvast op een superlang weekend Londen in september 2022. Precies dat weekend was echter het weekend voor de begrafenis van koningin Elizabeth. Met ons hotel op maar een paarhonderd meter van het paleis stonden de rijen wachtenden al voor onze deur voordat we überhaupt vertrokken waren. Een telefoontje met de conciërge van het hotel deed ons besluiten dat het beter was om te cancelen: Londen was Londen niet die week en het wemelde rondom ons hotel van de security. Daarbij stonden de rijen op Schiphol ook weer tot buiten en beloofde Londen City Airport, met alle hoogwaardigheidsbekleders die ingevlogen zouden worden voor de begrafenis, ook weinig goeds.

 

Het restant van de tropenomboeking staat nog op de planning en wel voor over een paar weken, naar Lissabon. Alleen is het nog maar zeer de vraag of die reis doorgaat. Volgens de website van Schiphol vertrekken we op een ‘piekdag’ wat wil zeggen dat er een erg drukke dag in de vertrekhal wordt verwacht, dat we ‘langer in de rij staan’ (langer dan wat of wanneer staat er niet bij) en dat we – grotendeels overdekt, dat dan weer wel – buitenom worden geleid. Hoewel ze er begrip voor hebben dat dit best vervelend voor ons is, ben ik inmiddels zo ver dat ik het allerliefste helemaal nergens meer naartoe ga en al helemaal niet naar Schiphol.

 

Want ik heb geen zin in uren in de rij moeten staan, moet niet denken aan gemopper en gezeur om me heen en al helemaal niet in gestress over net wel of net niet op tijd zijn voor de vlucht. Terwijl de meeste reizigers met hoop en beven vrezen dat ze gecanceld worden zit ik erop te hopen. De website van Schiphol die informatie verstrekt over geplande vluchten staat de hele dag open op mijn laptop. Een paar keer per dag ververs ik ‘m in de hoop dat ik een van de vele tientallen vluchten ben die die dag extra moet worden geschrapt. Maar tot nu toe staat ie nog keurig op schema. Zal je altijd zien.

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans