Juist nú: een ‘glowy’ zomerse huid

 

 

Trek aan dat leuke jurkje waarvan je denkt dat het niet zal staan bij je bleke en vale winterhuid. Met onderstaande tips van Anita krijgt elke huid een ‘glowy look’, en denkt iedereen dat je net terug bent van vakantie.

 

In deze periode zie je de leukste feestkleding. Het ene jurkje nog bloter en sexyer dan het andere. Tijd dus voor zelfbruiners om je witte en schrale winterhuid weg te werken. Eigenlijk gebruik ze in de winter vaker dan in de zomer. Niet bang zijn dat je een lelijke of onnatuurlijke kleur krijgt, want dat is allang niet meer zo.

 

5 persoonlijke trucs voor een ‘glowy skin’
Van zelfbruiner tot been make-up!

 

1. Zelfbruiner onder de douche

Na je gebruikelijke doucheritueel, alles goed afspoelen, kraan dichtdraaien en dan met draaiende (cirkelvormige) bewegingen de lotion opbrengen, één minuut wachten en daarna afspoelen, en jezelf droogdeppen (niet te hard met de handdoek schuren). Persoonlijk moest ik wel even oefenen, de eerste keer was ik volgens mij te nat. Dus ik schud mijn lijf wat droger en dan gaat het prima. Fijn is dat je mooi licht kleurt en het dus vaker kunt herhalen als je een intensere kleur wilt.

Lancaster Self Tan In Shower €22,95

 

Tips

  • Je huid regelmatig scrubben is altijd goed. Maar voordat je een zelfbruiner opdoet is het nog fijner. Zorg wel dat je een zachte en fijne scrub gebruikt. De zelfbruincrème zal dan nog beter en gelijkmatiger intrekken.
  • Je hebt speciale handschoenen om zelfbruincrème op te brengen. Zelf heb ik dat nog nooit gedaan, maar ik hoor er positieve berichten over.

2. Subtiele zelfbruinolie voor gezicht & lichaam

Ik ben dol op olie, waarschijnlijk omdat ik een vrij droge huid heb. Het voordeel van deze self tanning oil is dat ik het zowel voor mijn gezicht als mijn lichaam gebruik. De olie droogt direct op en ik krijg een subtiele tint op mijn huid. Voor een feestje begin ik wel een paar dagen van tevoren, want na 3 à 4 dagen smeren vind ik de kleur het mooiste. Dit geldt voor bijna alle zelfbruiners. Voordeel van dit product is dat het echt 100% natuurlijk is!

Tan Organic Self Tanning Oil €29.95 (AP2)
 

 

3. Gezonde glow op je gezicht

Het is best lastig om je gezicht mooi gekleurd te krijgen. Er zijn natuurlijk meer dan genoeg foundations, poeders etc. En een gezonde uitstraling als basis vind ik wel erg lekker. Dus in de winter, feestje of geen feestje, gebruik ik regelmatig een zelfbruiner voor mijn gezicht. Zo zie ik er ‘puur natuur’ ook fris uit. Deze self tanner is een soort luchtige mousse en smeert heerlijk uit, zodat je zeker weet dat alles gelijkmatig op je huid komt.
Clarins Instant Smooth Self Tanning €22,95 

4. Make-up voor je benen

Sinds ik de ‘been’ make up ontdekt heb, ben ik helemaal om. Het grote voordeel is dat je het alleen op doet als je het nodig hebt, dus je hoeft niet een paar dagen van tevoren te beginnen. De airbrush legs spuit je gewoon op je benen en laat je drogen. Zelf ben ik niet zo’n goede spuiter, dus ik masseer het nog wel rondom in. Voordeel is dat het ook oneffenheden bedekt, dus je benen zijn bruiner, mooier en gladder.

Sally Hansen Airbrush Legs €15,25


 
 
5. Subtiele glinstertjes

Mijn huid wordt naarmate ik wat ouder ben steeds doffer. Ik gebruik dus eigenlijk altijd bodylotion met subtiele glinsters. Die zijn alleen in Nederland bijna niet meer te vinden. Dus nu maak ik het zelf door body powder met glinsters te vermengen met mijn bodylotion. De minieme glinsters zijn bijna niet waarneembaar, maar het licht kaatst wel mooier terug, zo lijkt het alsof je een stralende huid hebt.
Etos Sparkling Powder €6,99

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl gaat ze wekelijks vloggen over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.