Ja, maar u bent ook te laat mevrouw

 

 

Hebben ze nou verdorie in al die jaren nog niks bijgeleerd, die modewinkels?

 

 

‘Oh… maar ja, de grootste maten zijn er nu eenmaal altijd het eerste uit mevrouw. We hebben alleen nog maar 2 S-jes en misschien ergens nog een M-etje’. En met een blik op een collega die naast haar staat: ‘Of was die nou gisteren verkocht Danielle?’

 

Onbegrijpelijk. Dat die modewinkels na zoveel jaar nog niet in de gaten hebben hoe het werkt. Als die grote maten er dan als eerste uit zijn, kun je het eerste seizoen nog denken dat het toeval is, misschien het tweede seizoen ook nog… maar een ezel…

 

En als ik dan vraag of ze een seintje kunnen geven wanneer de nieuwe spullen binnen zijn, krijg ik het antwoord dat ik zelf had kunnen bedenken. Dat het natuurlijk niet allemaal tegelijk binnenkomt en dat ze trouwens ook maar moeten afwachten wannéér het binnenkomt. Ja. Logisch.

 

Ik weet heus wel dat er leuke winkels zijn met grotere maten, maar wees nou eerlijk, als er dus wel L-etjes en XL-etjes waren bij de eerste zending, dan mag het toch wel zo zijn dat meer mensen daar kans op maken, dan de gelukkige eerste bofferds? Die misschien elke dag even binnenlopen. Heeft niet iedereen tijd voor en zin in. En dan zou het toch ook leuk zijn als er in de uitverkoop meer te vinden is dan alleen S-jes?

 

Om kort te gaan, lieve modewinkels van Nederland: doe er s.v.p. iets aan. Als jullie weer inkopen, kijk dan eens niet alleen naar de mooie modellen-maat-meisjes om je heen, maar kijk ook even buiten op straat, waar wij lopen. Wij, met L en XL. Wij willen er ook best hip uitzien. En we betalen ook gewoon. Wedden dat je zelfs veel meer verdient als je meer L en XL inkoopt?

 

PS. En als ze het niet kunnen leveren, blijf er dan gewoon steeds naar vragen. Zo is het mij ooit ook gelukt om bij m’n groenteboer basilicum in het assortiment te krijgen ;-)

 

 
 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

witte-balk-met-bol-franska

</blockquote