Italië, bah, stelletje dierenbeulen!

 

Frits heeft, behalve zijn kolossale jeugdtrauma, helemaal niks met zijn geboorteland Italië. Toch deelt hij, ruimhartig als hij is, zijn vakantietips met ons.

 

Bij de redactie van franska.nl zijn ze gek op Italië. Nou, ik niet. Ja, mensen, dit katertje is er negen jaar geleden geboren, ook nog in het chique Toscane, ook nog nabij het schilderachtige stadje Cortona – maar na die geboorte werd het een al ellende. Kort en goed, nou eigenlijk niet goed: jullie Fritsje werd aan de kant van de weg achtergelaten door een of andere Italiaan waarvan ik hoop dat hij (censuur redactie). Ik was vanaf dat moment de Rémi onder de poezen en ik denk dat ik daarom tot op de dag van vandaag niet bepaald het zonnetje in huis ben. Probeer dat maar eens te zijn, zo’n zonnetje, met zo’n kolossaal jeugdtrauma. Enfin, een Nederlands echtpaar pikte me op, maar Italië mag van mij sindsdien (censuur redactie), stelletje dierenbeulen, stelletje (censuur redactie)..

 

Al die oude gebouwen zeg, kunnen ze die eindelijk eens een keer afbreken?

 

Dat moest ik even kwijt. En dan nu, vrouwen: Bella Italia! Het vakantieland bij uitstek! Lekker eten, lekker weer, lekkere mannen! Wat wil je nog meer? Nou, dat poezen met R.E.S.P.E.C.T behandeld worden en niet als beesten! Mijn kolossaal jeugdtrauma kwam weer even naar boven.

 

Mijn eerste tip: Venetië. Weinig bekend maar best een leuk stadje, al is het niet zo autovriendelijk, dat is dan weer minder. Binnen een uurtje heb je het wel gezien.   

Tip twee: Florence. Ook leuk, maar wat erg stoort: al die oude gebouwen zeg, kunnen ze die eindelijk eens een keer afbreken?

Tip drie:  Rome. Als je van pizza houdt: er zijn hier nogal wat pizzeria’s. Verder valt er niet veel te beleven.

Tip vier: Puglia. Heb je pubers in huis rondlopen? En wil je daar weleens een tijdje helemaal van af wezen? Dan is dit een goede streek om te verblijven. Geen mens wil erheen, en terecht: een dooie, dorre boel. Wel lekker rustig zo.

Tip vijf: Napels. Daar halen ze het huisvuil zelden op, wat de stad tot een grote, vieze vuilnisbak maakt. Maar op die manier ook: een paradijs voor poezen!

Tip zes: Milaan. Voor mode moet je natuurlijk in Londen en Parijs zijn, maar hier in, in wat ze om onduidelijke reden ook wel Milano noemen, hier… (moet ik nog even uitzoeken, kan zo snel niks bijzonders vinden).

Tip zeven: Bologna. Hier komt de spaghetti bolognese vandaan. Maar die is tegenwoordig ook te koop bij de Appie en de Jumbo. Vooral die van Knorr is erg lekker. Waarom zou je dan nog naar Bologna gaan?

 

Hebben jullie hier wat aan. Leuke, bruikbare tips, toch? Nou, veel plezier in Bella Italia!

 

Oh ja, let wel even op: die lieve, schattige poesjes die jullie op internet zo massaal bekijken, die lieve, schattige poesjes zetten ze in dat smerige derdewereldland gewoon langs de kant van de weg, wat een land zeg, je zou die Italianen toch stuk voor stuk (censuur redactie).