13 inzichten die Adeline krijgt door thuis­quarantaine

 

Dag dertien thuis en ik ga goed. Niet mager maar wel gezond, wat in deze tijd een zegen is. Al vertoon ik wel wat tekenen van verval, isolatiegekte en opmerkelijk gedrag, waar ik weer inzichten door krijg.

 

1. Je kunt bananen bruin laten worden in de oven, als je bananenbrood zou willen bakken. Ik zeg bewust: zou willen.

 

2. Je moet altijd goed je pick-up bestelling checken. Ik bestelde (dacht ik) twee plantaardige botertjes bij Jumbo, want: de tweede voor de helft. En toen bleek ik dus als een bezetene geklikt te hebben en nou ja, toen waren het er drie.

 

3. Als je hond achter een vliegende stok aanrent, dan moet je de riem loslaten. Ik ben dit weekend face first op een grindpad geklapt en voor het eerst kwam dat thuisblijven me een beetje goed uit.

 

4. Mijn buren zijn best geschikte lui. Manoeuvreerde ik me tot voor kort behendig om ze heen, nu loop ik samen met buurvrouw Ans en haar hondje het laatste stuk naar huis. Wat mijn logeerhond ook waardeert, want Ans deelt altijd koekjes uit aan buurhonden. Alles op anderhalve meter afstand hoor, geen zorgen.

 

5. Mocht je de neiging hebben om ineens te gaan bakken, dan moet je gewoon even wachten tot het over gaat. Het gebeurt echt. Dan kun je dit overlaten aan eventuele huisgenoten, ik dus aan mijn vriend.

 

6. Netflixen schijnt niet te vallen onder niks doen. Ineens blijk ik dus uren en uren en avonden en weekenden heel nuttig besteed te hebben. Het was mijn opsteker van de dag, dat begrijp je.

 

7. Het is nooit oké om iemand bellend mee te nemen naar de wc, hoe lang je ook in thuisquarantaine zit. Al krijg ik net wel de tip dat je het geluid uit kan zetten, wat dan weer opties biedt.

 

8. Een boilersuit is de ideale stay-at-home-workwear. Je hoeft maar over één ding na te denken ’s morgens, het is minder gedoe op de wc want je bent thuis en kunt de boel dus laten hangen, de bovenkant is geschikt om mee te videobellen en de onderkant om niet te veel af te knellen. Wat ik zeg: geschikt.

 

9. Je bent ook nu niet onzichtbaar als je de hond uitlaat. Ik presteerde het om op mijn bruine Timberlands, in mijn petrol joggingpantalon (dat bestaat, ja) en zwarte trui met daarop mijn geruite jas en om mijn nek een rode sjaal de deur uit te gaan. Ik zweer je dat ik twee meisjes in een MINI heel hard zag lachen om mijn bonte uitrusting. Al vroeg ik me dan weer af wat die twee meisjes sámen in één auto deden. Jaja…

 

10. Wandelen is helemaal niet zo belegen als je denkt. Ik liep vanmorgen om half acht in het bos en ik zag drie reeën die nog even gezellig aan de boemel waren voor de drukte losbarstte. Dat is nooit belegen.

 

11. Drie koppen koffie ’s ochtends is echt de max aan brandstof als je alleen thuis aan het werken ben. Zei ze terwijl ze haar vijfde kop nuttigde.

 

12. Een gevulde koelkast is het equivalent van geluk. Ik heb net tevree naar mijn humussen, te grillen groentes en vino’s voor vrijdag staan kijken. En in het weekend ga ik vrolijk verder met het testen van de restaurants  in de omgeving. Never not eating.

 

13. Ondertussen probeer ik mezelf dan weer niet finaal door de dag heen te eten, wat mijn grootste thuisblijfopgave blijkt te zijn. Dus, als dat het ergste is dan gaan we nog best steady.

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans