Beeld en recept van Asaucykitchen.com

 

Deze knapperige en lichte Indiase snacks zijn ideaal voor deze hitte. Tipje erbij: heel lekker met komkommer-munt-raita.

 

Dit heb je nodig

  • 105 g bloem/kikkererwtenmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • 1 groene peper, ontdaan van pitjes en fijngesneden
  • 2 el vers gesneden koriander
  • 1 tl citroensap
  • 5-6 el water
  • 2 witte uien, gesneden
  • kokosolie voor frituren

 

Zo maak je het

Voeg het meel, bakpoeder, zout, komijn, kurkuma, peper, koriander en citroensap samen in een grote kom en klop het op om te mixen. Voeg het water toe.

 

Zodra je een dik beslag hebt, voeg je de uienplakken toe en roer om het met het beslag te bedekken. Dit kan ook met je handen.

 

Verhit een grote wokpan op de kookplaat op middelmatige hitte, en smelt zoveel olie zodat je ongeveer 1,5 centimeter olie in de pan hebt staan.

 

Laat voorzichtig eetlepels van het beslag in de hete olie vallen, en frituur ongeveer 3-4 bhajis per keer. Frituur ze ongeveer een minuut aan elke kant en draai de bhajis om de andere kant ook goudkleurig te krijgen. Verwijder elke bhaji met een vergietlepel en plaats op een bord met een papieren keukendoek om de overtollige olie uit te laten lekken.
Frituur door totdat het deeg helemaal op is.

 

Serveer de bhaji’s heet.

 

Tip Heerlijk met komkommer-munt-raita! Meng hiervoor 35 ml yoghurt, 265 g komkommerblokjes, 2 el gehakte verse koriander, 1 el gehakte verse munt, 1/2 tl komijnpoeder en een snufje zout door elkaar.

 

Eet smakelijk!