Ik zie er slank uit. Tot ik weer thuis ben. Kan dat?

marianne

 

 

Ik word echt chagrijnig als ik niet lekker eet.

 

 

 

 

Als ze wakker worden denken sommige mensen aan wat ze allemaal moeten, gaan of willen doen die dag. Ik denk aan iets heel anders: ontbijt! Wat ga ik eten? Maak ik een lekkere biologische groentesoep, wordt het een kommetje yoghurt met muesli met 101 superfoods of een warme kom havermout met 1001 superfoods? Hmmm… misschien is een boerenomelet met Parmezaanse kaas, tomaat, paprika, avocado, komkommer en verse bieslook ook wel lekker!

 

Ik word echt chagrijnig als ik niet lekker eet. (Lees: dan verander ik in een groen monster.) En dan ben ik ook nog van de school ‘ja graag en veel’. Dit enorm kunnen genieten van eten heeft natuurlijk een keerzijde. De weegschaal. Dus ben ik een klein jaartje geleden begonnen met 2 à 3 keer in de week sporten. Cardio en krachttraining. En dat bevalt goed!

 

Ik word niet per se dunner, maar mijn lichaam wordt wat strakker

Gisteren was het weer tijd voor een sportrondje. Na een uurtje zweten kom ik tevreden de kleedkamer binnengewandeld. Zo, dat zit er weer op. Je moet weten dat ze bij mijn sportschool in de kleedkamer echt een gigantisch grote spiegel hebben hangen. Meestal kijk ik daar niet in. Ik ben alweer met mijn gedachten bij iets anders, mijn avondeten!

 

Maar nu kijk ik toevallig wél in de spiegel. Ik kijk. En ik kijk nog eens goed. Mijn benen lijken langer en slanker. Ook mijn armen zien er getraind uit. Ik wist wel dat sporten me goed deed, maar zo goed? Opgewekt fiets ik naar huis. Dat sporten gaat lekker, wie had dat ooit gedacht, het is nu écht zichtbaar. Eenmaal thuis hang ik mijn jas op. Bij mijn kapstok hangt ook een grote spiegel.

 

Verrek, waar is dat slanke lijf nou?

Mijn spiegelbeeld laat me het lijf zien waar ik aan gewend ben. Niks mis mee, ik ben prima tevreden, alleen dat licht gespierde lijf dat ik net in de sportschool zag is weg. Uhhh? Zouden ze in de sportschool spiegels hebben hangen die je er met opzet beter uit laten zien? Zodat je een goed gevoel krijgt over jezelf en je blijft sporten?

 

Ik heb datzelfde gevoel weleens gehad bij kledingwinkels. Dan kom je een pashokje uit en denk je: tjee, dat ziet er goed uit! Maar dan trek je het een paar dagen later thuis aan en krijg je toch een beetje het ‘olifant-ontsnapt-uit-de-dierentuin-gevoel’. En vervolgens blijft die broek of dat jurkje in de kast hangen.

 

Is dit een ding? Bestaan er slankmakende spiegels?

Zo ja, dan wil ik dat weten. Dan koop ik er meteen een. Ik zeg: probleem opgelost!

 

 

Door: Marianne ter Mors