‘Ik leerde mijn veel jongere vriend op Tinder kennen’

 

Andrea (49) is drie jaar vrijgezel. Zich weer op de datingmarkt begeven, vond ze lastig, en ze wist niet zo goed hoe ze iemand zou kunnen ontmoeten. Tot iemand Tinder als tip gaf.

 

 

 

‘Zo’n datingapp, dat is toch niets voor mij?’ Dat was mijn eerste ingeving toen een vriendin me aanraadde om op Tinder te gaan. De laatste maanden was ik steeds meer gaan klagen dat ik weer een leuke man wilde ontmoeten. Mijn ex en ik waren vijf jaar samen, en daarvoor heb ik ook een relatie van vijf jaar gehad. Kinderen zijn er nooit van gekomen, dus ik voelde me laatste tijd met vlagen best wel eenzaam.

 

Zeker toen corona kwam, en ik verplicht thuis moest werken — net als iedereen, natuurlijk. Maar thuiswerken was nog niet het allerergste. Dat vond ik de weekenden. Mijn ouders zijn al op leeftijd, dus bij hen kon ik niet langsgaan en ook in mijn omgeving was iedereen heel voorzichtig. Hartstikke logisch natuurlijk, maar wel heel eenzaam.

 

Omdat veel van mijn vrienden druk zijn met hun kinderen en gezin, miste ik het enorm om af en toe gewoon met iemand te kletsen. Mijn beste vriendin stelde Tinder voor, na mijn zoveelste klaagzang. Ach, wat heb ik te verliezen, dacht ik op een gegeven moment. Binnen vijf minuten had ik mijn profiel opgezet en kon het swipen beginnen.

 

Nou moet ik zeggen dat ik eerst echt selectief was: alleen mensen van of rond dezelfde leeftijd als ik. Maar daar zag ik weinig leuks bij. Wel een gesprekje hier en daar, maar geen enkele man die ik ook daadwerkelijk in het echt zou willen ontmoeten. Met een glas wijn teveel op, op een vrijdagavond, besloot ik de leeftijdscategorie maar wat uit te breiden. Voordat ik het wist, had ik een match met een jongen van begin 30.

 

Heel fout en heel onverantwoord, maar ik sprak met hem bij mij thuis af. Een week na ons eerste gesprek. Hartstikke zenuwachtig was ik, en ik vroeg me ook wel af wat hij met zo’n oudere vrouw moest? Maar aan de andere kant… Ik had al zó lang geen liefde of aanraking meer gehad, dat mijn lichaam daar wel heel erg behoefte aan had. Het bleek om een ‘booty call’ te gaan. Daarna heb ik nog wel iets van hem gehoord, maar de interesse van zijn kant was snel voorbij.

 

Dat vond ik eerlijk gezegd niet zo erg, want het leeftijdsverschil was toch te groot en qua persoonlijkheden klikten we ook niet. Maar Tinder had ik inmiddels wel goed onder de knie. En toen kwam ik langs Steven… Een bijzonder knappe jongen van 29, die ik met veel overtuiging naar rechts swipete. En jawel: het was een match.

 

Na twee weken dag en nacht bellen en appen, hebben we afgesproken. Dat is nu drie maanden geleden en we hebben het elke dag weer leuker met elkaar. Ik ben echt verliefd aan het worden op Steven en hij ook op mij, zegt hij. Maar hou ik mezelf niet voor de gek, en hem? Zit in deze relatie echt toekomst, of wil ik dat alleen maar heel graag? Steven zegt dat hij geen kinderwens heeft en dat meiden van zijn leeftijd hem niet interesseren.

 

Ik moet zeggen dat ik ook weinig merk van het leeftijdsverschil als we samen zijn. We hebben het zó leuk. Maar tegelijkertijd weet alleen mijn beste vriend van deze relatie, en een handjevol van zijn vrienden. Ik zou niet weten hoe ik dit aan de rest van mijn omgeving zou moeten vertellen… Ik weet ook echt niet of ik ons daadwerkelijk samen oud zie worden, maar op dit moment heb ik het nog te leuk met Steven om hem te laten gaan.’