Ik ben gek op herrieschoppers

 

Kan er geen genoeg van krijgen. Dus ik wil ze overal. Wel een bepaald soort herrieschoppers natuurlijk…

 

Ik zag vreselijk op tegen het najaar. Met mij uiteraard vele anderen. Want het zou een horror-najaar worden. In vele opzichten klopt dat natuurlijk ook. Maar om dan alleen nog maar ellende en narigheid in je hoofd te hebben… lijkt me niet gezond. Toen ik op het idee kwam om weer vetbolletjes op te hangen, sloeg m’n humeur binnen de kortste keren honderdtachtig graden om. Intussen zitten die types buiten al kwetterend in de heg te wachten op nieuwe bolletjes. Even je geluid aanzetten: 

 

 

Je hebt niet zo heel veel nodig om weer vrolijk te worden. Gewoon een beetje buitenlucht en een zwikkie van die lollige drukteschoppers. Ik kan me vergissen, maar die musjes  worden al best dikkerdjes. Zal toch niet door die vetbolletjes komen? Ik wil ze wel gezond houden om ze de hele winter door te horen kwetteren.

 

Over vogels gesproken, heb ik al eens verteld dat ik een keer een cadeau kreeg, waarvan ik dacht: ‘oeps, nu lijkt het nog leuk, maar dat gaat snel vervelen’. Ik kreeg een wit huisje van Relaxound, waaruit twee minuten vogelgeluiden komen als je erlangs loopt. ‘Net zoiets als met die vis’, dacht ik toen, je weet wel, die baars die z’n kop omdraait en dan keihard ‘Take me to the river’ gaat zingen als je er per ongeluk langskomt. Nou, dat komt vrij snel je neus uit. Zo niet met die vogeltjes. Ik word er al jarenlang elke keer vrolijk van. Sterker nog, ik loop er zelfs voor om, om dat ding in gang te zetten. Bijna iedereen die pré-corona bij me langskwam wilde er eentje. Zo heb ik dus al flink wat mensen blij kunnen maken. Werkt perfect voor je humeur dat geflierefluit. Natuurlijk kun je ook een kooitje met vogeltjes in huis zetten. Alleen is dat bij ons niet zo’n goed plan, met zo’n type als dit in de buurt:

 

 

Er is trouwens nieuws van het huisjesfront. Deze maand komt de ‘Lakeside Box’ uit. Ik heb al een proefmodel in huis. Krekels, kikkers, merels, meesjes, gespetter en gekwaak van eenden, het is inderdaad net alsof je aan een meertje woont. Heerlijk. En wat deed ik?  Net als vroeger als je een lolly kreeg bij het boodschappen doen. ‘Mag ik er ook eentje voor m’n zusje?’ Lukte altijd. Nu dus ook. Ik heb er voor een van m’n lezers ook meteen eentje gevraagd. Er staat dus een Lakeside Box in een prachtige berken-uitvoering op je te wachten. Nog mooi en stylish ook.

Hebben? Even reageren onder het bericht op Facebook. De verloting doe ik volgende week maandag. En als je niet kunt wachten dan kun je hem hier bestellen.

 

Fijne week. En vergeet niet zoveel mogelijk rond te bazuinen dat de ellende echt een keer overgaat. Doe ik ook. En dan ga ik nu nog even wat pindakaasbolletjes bestellen voor m’n gevederde vriendjes. Vinden ze leuk. Zeker weten.

 

Liefs,

 

Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska