Huis in Italië?

 

apf8_la-dolce-vitadef2

Dé plek om eens lekker aan te sterken in Italië is Emilia-Romagna. Daar komt de lekkerste prosciutto vandaan, de Parmezaanse kaas, de Mortadella, en volgens mij komt de room daar gewoon uit de kranen in de keukens van de restaurants. Ik zou anders niet weten hoe het zit ;-) Helemaal niet zo’n toeristisch gebied, want iedereen rijdt lekker door naar de Marche of naar Toscane. De echte doorzetters zelfs naar Puglia. DUS. Wat let ons. Het is er in grote delen ook nog eens lekker plat, dus snel gewend voor een Hollander en niks gedoe met hoogtevrees en slingerweggetjes en zo. Wij maken in Emilia-Romagna elk jaar een tussenstop van een paar dagen. Niet dat ik nou bepaald aan moet sterken of wat extra vet nodig heb, maar gewoon omdat het zo verleidelijk is. Laat ik nou ineens ontdekt hebben dat een oude vriend van me, die ik via Facebook weer teruggevonden heb, daar een huis heeft. En dat-ie dat ook nog verhuurt. En dat dat met een 9,8 als gemiddeld cijfer op Zoover een Gold Award winner is geworden (en dat zónder zwembad, zegt hij er zelf bij). Kortom. Je weet waar je me kunt vinden. Als je het al niet eerder geboekt hebt dan ik. Anders trek ik er gewoon bij in. Groot genoeg.
Dit is het:
PS: Het huis is wel even de Apennijnen weer in, maar op Google ziet dat er niet al te eng uit. Check ik altijd even. Signora Paura della Altezza (mevrouw  Hoogtevrees) is m’n bijnaam.

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

witte-balk-met-bol-franska