Huilen zo goed: Beste Zangers

 

Zet een mooi nummer op en je hebt mij zó aan het huilen. Helemaal als het om een live-versie gaat.

 

Ja, wat betreft muziek ben ik echt een beetje een natte krant. Nog erger dan met films. Tranen met tuiten bij een mooi nummer. Nou verschilt het nogal eens wat mensen onder een ‘mooi nummer’ verstaan. Ik kan namelijk geëmotioneerd raken bij de liedjes van Marco Borsato, m’n vader rent daarbij huilend van ellende weg. James Taylor ontroert ons allebei, maar nee, met Nederlandse muziek hoef ik niet aan te komen bij hem.

 

En ik hou juist best veel van Nederlandse muziek. Daar word ik elke keer aan herinnerd als ik Beste Zangers weer voorbij zie komen. Davina Michelle had dankzij dat tv-programma een gigantische hit met ‘Het duurt te lang’ (ook bij gehuild natuurlijk), en ook dit seizoen zitten er zoveel mooie momenten in.

 

Tabitha bijvoorbeeld, een zangeres van wie ik de muziek normaal gesproken niet heel snel zou opzetten, met het nummer ‘Verloren’ (een Nederlandse vertaling van het nummer ‘Lost’ van Anouk). Was ik echt even stil van. En Suzan & Freek, die ik eigenlijk een beetje saai en zoetsappig vind, deden het dus ook te gek. De Belgische zanger Milow (een beetje een eendagsvlieg met hit Ayo Technology) vind ik dus ook weer helemaal leuk en je snapt het waarschijnlijk al: sinds begin september zit ik elke donderdagavond voor de buis.

 

Nog niet overtuigd? Luister dan maar eens naar deze cover van Tabitha. Kippenvel gegarandeerd.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer