Tamara: Heb je toevallig nog een oude lampenkap over en weet je niet zo goed wat je er mee moet doen? Haal hem maar te voorschijn, want met deze zelfmaker kun je meteen aan de slag. En voor als je er niet een op zolder hebt liggen, bij de kringloopwinkel kun je ook lampenkappen kopen.

 
Dit heb je nodig

  • kistje mos
  • lampenkap uit de jaren 70 (met 5 ijzeren steunstukken, een ijzeren frame)
  • naald
  • draad  (tip: het is het mooiste om de draad in dezelfde kleur te doen als het mos)

 

Zo maak je het
Om te beginnen heb je een kistje mos. Mos is meestal nogal vochtig. Laat het een dag drogen. Als het eenmaal droog is, kun je beginnen. Het kan zijn dat de lampenkap nog stof op het frame heeft, deze haal je eraf, zodat alleen het frame overblijft. Pak elke keer een aantal stukjes mos en wikkel die om de kap heen. Als je het mos verdeeld hebt, pak je daarbij de naald en draad, je houdt het stukje mos vast, slaat je draad eromheen en trekt het strak zodat het niet los kan gaan. Zo ga je door totdat je het hele frame gedaan hebt.
 
Stylingtip
Gebruik niet allen mos, maar steek er ook losse takjes tussen. Zo krijgt het een speels effect. Voor de decembermaand zijn lichtjes natuurlijk ook een aanrader!
 
Verzorgtip
Besprenkel de lampenkap af en toe met een beetje water. Zo blijft hij nog langer mooi. 

 

 

Tamara van Gelderen weet wat mooi is. Ze werkt als fotostylist en is altijd op zoek naar inspiratie op het gebied van interieur, mode en natuurlijk: do it yourself. Voor Franska.nl bedenkt ze de leukste zelfmakers.

Sfeerbeeld: Lina Ostling