Hollen geblazen, het is uitverkoop!
 

Stylisten Renée en Tamara zijn dol op winkelen. En nu de uitverkoop begint, zijn ze helemaal niet meer te houden. Als doorgewinterde shoppers geven ze graag wat tactische tips.

 
 

Niet Nodig? Niet kopen
Het ligt een beetje voor de hand om te waarschuwen voor een miskoop, maar het gebeurt zo snel. Ook wij kopen in de uitverkoop soms suffe spullen, alleen omdat het goedkoop is. Dus kijk alleen naar de dingen die je echt nodig hebt, anders ben je alsnog duur uit.

 

Boetiek boven de ketens
Ga niet naar de grote ketens waar je normaal altijd komt. Het is nu tijd voor de exclusieve winkeltjes die wat duurder zijn. Ook al zijn daar de spullen soms in de uitverkoop nog prijzig, je kunt er wel jarenlang plezier van hebben.

 

Scoor tijdloze basics 
Aan een echt mooie spijkerbroek heb je altijd wat. Net als een goede zwarte broek, een leren jasje en een basic blouse. En vergeet the little black dress niet. Koop liever één stuk van goede kwaliteit, dan tien items die je na een jaar kunt weggooien.

 

Neem kleding mee
Heb je iets in de kast hangen dat je nooit draagt omdat je er niks bij hebt? Neem het mee de stad in. Het is nu de tijd om er iets passends bij te zoeken. Beter een leuke set dan weer zo’n rok of trui waar niks bij past.

 

Wie het eerst komt…
Heb je een doorsnee maat wees er dan als de kippen bij. De gangbare maten zijn natuurlijk het eerste weg. Ben je klein of juist heel lang, wacht dan rustig je moment af. Aan het eind van de uitverkoop zijn de kortingen lekker hoog.

 

België is ook heel fijn
Bij ons bestaan er geen uitverkoopregels. Iedere winkel mag zelf bepalen wanneer hij alles in de uitverkoop doet. In het buitenland heb je vaak een officiële openings- en sluitingsdatum van de sale. In België begint de wintersolden op 3 januari en duurt tot en met 31 januari. Als je er op tijd bij bent, weet je in ieder geval dat er niemand voor je is geweest.

 

Online voorbereiden
Online kun je natuurlijk ook flink scoren in de uitverkoop. Kijk voordat de sales begint goed naar wat je wilt hebben en sla de items op in je favorieten/wensenlijst. Je kunt de buit dan meteen binnenhalen als het zover is. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans van slagen. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor kleding.

Shop-ze!

 

 

Door: Wies Verbeek. Sfeerbeeld: tumblr.com