Hèhè. Liggen ze er nóg.

 

Voor het zoveelste jaar die pakjes voor Jan Doedel klaargelegd. Weer terug in de kerstdoos. Hoeveel jaar gaat dat nog zo door?

 

 

Erfenisje ‘zondagse kleren’ misschien? Dat je ze zo netjes wilt houden dat je ze gewoon niet aan durft te doen? En dan met deze leuke kerst-prikkertjes met strikje en belletje hetzelfde verhaal: zonde om te gebruiken? Geen idee hoeveel jaar ze op deze manier al meegaan.

 

Kan natuurlijk ook komen omdat ik bedacht had dat het Choucroute Alsacienne werd dit jaar. Van die heerlijk urenlang gestoofde zuurkool met lekker veel soorten gepekeld en gerookt vlees erin en erop.

 

En dan een rand aardappeltjes eromheen. Klodder scherpe mosterd ernaast en smullen maar. Heb ik er dus alleen weer niet bij nagedacht dat je daar helemaal niets mee kunt qua mini-kerst-prikkertjes. Suf.

 

Als ik nou nú alvast een recept vastplak aan die dingen en ze zo terug in de kerstdoos stop. Dan moet het goedkomen in 2019. Ik heb trouwens ook nog van die heel leuke prikkertjes liggen met een mini-klein schelpje als handvatje. Die liggen er al minstens sinds 1990.

 

Die met de schelpjes zouden nog met oud & nieuw mee kunnen doen, maar dan zitten we hooguit met z’n vieren. Ook weer zonde. Leukste is natuurlijk een hele schaal vol. Goed, even alvast bedenken. Wat kan er allemaal aan een prikkertje? Maak ik volgend jaar amuse-tjes bij het aperitief.

 

Van onder naar boven opstapelen:

  • Blokje feta uit dikke plak gesneden + half mini-tomaatje + toefje basilicum
  • Miniblokje geroosterd brood + stukje gerookte paling + toefje tuinkers
  • Opgerold reepje gerookte zalm om een ‘reepje’ mozzarella  en een flinterdun reepje bleekselderij en lente-ui
  • Dunne komkommer-reep in de lengte geschaafd, gevuld met kruidenroomkaas en garnaaltjes  en opgerold + toefje dille

 

Zo. Even uitprinten en mee inpakken. Dat moet goedkomen volgend jaar.

Door: Franska

Afbeelding van Franska