Hoe kom je zo snel mogelijk van je killerbody af?

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Hoe kom je zo snel mogelijk van je killerbody af?

 

 

Na een planksessie bekroop mij het angstaanjagende idee van een sixpack. Ik was nogal in paniek en omdat ik het niemand zo’n rotgevoel gun, schreef ik deze gids om zo snel mogelijk van je killerbody af te komen.

 

Ik plank tegenwoordig. Of nou ja, ik heb het twee keer een minuut gedaan. Maar voor iemand met een grote afkeer voor alles wat met sport te maken heeft, is dat een immense prestatie. Waarom ik het doe, weet ik eigenlijk ook niet zo goed. Soms dwaalt er per ongeluk een vreemde gedachte door mijn hoofd zoals ‘sporten is goed voor je’ of ‘sporten kan ook fijn zijn’ – dat zal er iets mee te maken hebben.

 

Sporten heeft behalve zweten, vies, stinken en pijn nog één hele grote downside: je krijgt er een blokjesbuik van. En dat, dat vind ik het allerergste. Mijn angst voor zo’n harde buik is onbeschrijfelijk, dus na deze twee planksessies besprak ik geschokt door deze realisatie de situatie met FavorFlavs Emma. Wat nou als ik per ongeluk een sixpack krijg? We bedachten de volgende tips.

 

Tip 1
Het belangrijkste is dat je iedere dag meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Begin je dag goed. Je moet niet te veel bewegen, dus ga als je financiële situatie het toelaat met de taxi naar je werk. Ga anders met openbaar vervoer (maar liever niet, want dan moet je helemaal naar de bushalte lopen). Eet in de taxi een donut als ontbijt.

 

 

Tip 2
Luister niet naar je vrienden als ze je vragen mee te gaan sporten. Ga in plaats daarvan op de bank liggen en bestel eten (zelf koken verbrandt ook calorieën). Luister ook niet naar Google: als je daar de woorden ‘hoe voorkom je een blokjesbuik’ intypt, word je overspoelt met sixpackoefeningen en trainingsschema’s. Precies niet wat je wilt dus.

 

 

Tip 3
Als je dorst hebt en zin hebt in water: onderdrukken. Doe het niet. Neem in plaats daarvan altijd Fernandes of cola.

 

 

Tip 4
Heb je écht zin in iets gezonds, maar wil je niet toegeven aan je craving? Frituur je gezonde snack. Zie hier een recept voor gefrituurde komkommer.

 

 

Tip 5
Stop met uitstellen. Houd jezelf niet langer voor de gek. Gewoon beginnen, jij kunt dit.

 

 

Door: Redactie FavorFlav