Hilarisch: deze duitse reclame over corona

 

Sommige mensen noemen het ongezond, maar voor mij blijft humor altijd mijn standaard ‘coping mechanism’. Het relativeert zo lekker.

 

Want soms is er gewoon niet echt iets om te lachen. Lijkt de hele coronasituatie bijvoorbeeld behoorlijk uitzichtloos. Vorige week realiseerde ik me dat we al sinds maart met het virus te maken hebben. Geen idee hoe het met jullie zit, maar ik dacht in het begin nog: dit gaat wel weer over. Van de winter kunnen we alweer praten over hoe dat toen ook alweer was, en hoe fijn het is dat die ellende voorbij is. Maar inmiddels is het alweer half november en is dat hele virus echt nog lang niet weg.
 
 
En ja, je kan erover klagen, je kan alleen maar speculeren over hoe nu verder, je kan bij de pakken neer zitten, óf je kan met een geniaal reclamespotje komen zoals de Duitse overheid deed. Al is er ook kritiek op gekomen, ik vind ‘m top en heel gevat.
 
 
Een wat oudere meneer blikt terug op de winter van 2020. Toen hij moest strijden als jongere tegen het coronavirus. Een ware hel. Of nou ja… Hij kon niet borrelen. Niet feesten. Niet met vrienden hangen. Nee, hij moest vechten tegen het coronavirus. En hoe hij dat deed? Door helemaal niets te doen. De bank was zijn front. Door helemaal niets te doen was hij een ware held in de barre winter van 2020.
 
 
Je snapt de boodschap: blijf thuis en zoek het virus niet op. En eerlijk, ik denk dat zo’n reclame als deze veel meer zin heeft dan de serieuzere waarschuwingen. Dit zet de boel toch heel wat meer in perspectief: wat moeten we nou eigenlijk doen om een held te zijn in deze dagen? Netflixen en op de bank liggen. Challenge accepted, wat mij betreft.
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=krJfMyW87vU
Ondertiteling nodig? Snap ik, mijn Duits is ook een beetje weggeroest. Gelukkig heeft de NOS ‘m ondertiteld.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer