Hi jarige Amalia

 

 

Amalia is niet alleen onze kroonprinses, ze is ook een gewone puber die vandaag haar vijftiende verjaardag viert. Irene stuurt haar een brief omdat ze graag wat tegen haar wil zeggen.

 

 

Allereerst natuurlijk van harte met je verjaardag. Had je vanmorgen het eerste uur vrij zodat er tijd was voor een lekker feestontbijtje op bed? Natuurlijk stonden je ouders en je zussen voor je te zingen. Heb je een gaaf cadeau gekregen? Een mooi horloge of goeie oorbellen? Misschien hadden je vriendinnen je kluisje op school wel versierd en ging je in je tussenuur even naar de Mac om te trakteren. Gewoon zoals al die andere pubers ook hun vijftiende verjaardag willen vieren.

 

Want een gewone puber is alles wat iemand van jouw leeftijd wil zijn. Niks geen kroonprinses of middelpunt van de belangstelling. Ik ben wel onder de indruk van hoe je dat doet hoor. Iedereen heeft een mening over je en jij mag niks terugzeggen, schrijven of appen. Een lesje geduld van jewelste dus. Ik ken een heleboel pubers die van kleinere problemen volledig van de leg raken.

 

Tijdens de fotosessies met je ouders hoef je gelukkig niets tegen de pers te zeggen. Maar dit jaar met Koningsdag dook je gewoon tussen het publiek, alsof je nooit anders hebt gedaan. Hoe stoer is dat?! Ik vind het dan ook zo supersuf dat wij Nederlanders altijd wel wat van je vinden. En dan moet je later ook nog koningin worden van die mopperkonten die het allemaal beter weten.

 

Geweldig was het dat je afgelopen zomer opeens tot stijlicoon werd gebombardeerd. Op de nieuwe staatsieportretten stond je stralend en vol glamour in je top van H&M. En later was de rood-witte jurk, die je droeg op de foto voor de verjaardag van je oma, dé zomerhit onder BN’ers. Hij was in no-time uitverkocht. Hier op de redactie is ie ook gespot. Als ik het heb over de Amalia-jurk, weet iedereen hier meteen welke ik bedoel.

 

 

 

Nu houden al die vervelende mensen die altijd over jouw uiterlijk mekkeren vast eindelijk hun mond dicht. Ik hoop dat je binnenkort de hakken van je moeder kunt gaan lenen en ik kijk nu al uit naar de foto’s. Ik vind je prachtig.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit