Het twee-weken-lockdownplan

 

 

Morgenavond schuiven Rutte en De Jonge weer achter de spreekstoeltjes en zoals gebruikelijk weten we alláng wat ons ongeveer te wachten staat. 

 

 

Een lockdown light van pak ‘m beet twee weken, gonst het in de gangen. Om te huilen natuurlijk, maar alles om samen aan de kerstdis te schuiven. Wat we nú dan weer moeten doen? Hier volgen suggesties.

 

1. Plinten plakken

Hell yes dat je dit karwei hebt laten liggen bij de meest recente verbouwing. Deze twee weken zijn gemaakt om je vloer te voorzien van een lekkere plint, de badkamer van een kitrand en die foute kleur toch nog even over te schilderen.

 

2. Een kerstboom halen

Het is een lockdown light, wat betekent dat je vermoedelijk wél gewoon naar Intratuin kan om je dennenboom in te slaan. Ik haalde vorig jaar op ongeveer 17 november mijn eerste (!) boom in huis en dat verhoogde de sfeer toch behoorlijk. Jammer dat-ie net voor de feestvreugde besloot ál z’n naalden op de vloer te laten vallen, maar kleinigheidje.

 

3. Trouwens, eigenlijk alles kerst

Ga je kerstmenu bakken en braden, inclusief wijnarrangement, want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven. Schrijf en verstuur (dat laatste is niet onbelangrijk) je kerstkaarten. Maak een cadeaulijst en sla het alvast in; met een beetje geluk blijven de winkels open en kan dat wel gewoon. Alles om straks zonder zorgen te genieten van die verworven vrijheid na twee weken thuis.

 

4. Boek je vakanties voor 2022

Iedereen weet hoeveel tijd het kost om al die hotels, huisjes en bestemmingen door te scrollen. Als je dan toch met je gat thuis op de bank zit, dan kun je maar beter met je hoofd ergens anders zijn. Wat nou last-minute, met een beetje mazzel profiteer je voor het allereerst in je leven van een vroegboekkorting.

 

5. Ga squatten

Het is nog niet te laat om met de feestdagen je billen à la J.Lo in een verpletterende jurk te stoppen. Is dat thuisblijven toch nog ergens goed voor geweest als we straks weer naar buiten mogen. Cruijff zou zeggen: elk nadeel heb z’n voordeel.

 

6. Even offline zijn

Iedereen klaagt me omver over prikkels, afspraken en mensen. Die twee weken lijken me een uitstekende periode om weer even lekker te ontprikkelen met z’n allen. Zijn we net op tijd voor alle sociale plichtplegingen weer bijgekomen. Ga paddenstoelen zoeken in het bos, de zonsopgang zien in de duinen of zet je telefoon gewoon lekker een weekend uit. Niemand die het je in die twee weken kwalijk neemt.

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans