Het gesprek van de dag

 

Waar je ook komt, alles wat je hoort is: ‘Ben je al gevaccineerd?’ ‘Heb jij je tweede spuit al gehad?’ En, niet onbelangrijk: ‘Welke heb jij gehad?’

 

 

Ik moet hele gesprekken aanhoren, zowel in de sportschool en bij de supermarkt als op kantoor, waar we inmiddels weer de eerste fysieke vergaderingen hebben gehad. 

 

Sommigen collega’s had ik meer dan een jaar niet gezien. Een enkeling is niks veranderd, een ander heeft een beginnend buikje, weer een ander heeft een man bun (een knoetje), die had zijn haren opgespaard en het misstaat hem zeker niet. 

 

Maar ook hier is dus het eerste wat we bespreken de vaccinaties, en niet de opstelling van Oranje. 

 

Uiteraard maakte ondergetekende het wel heel erg bont; tijdens de vergadering vandaag ben ik even weggelopen om m’n tweede vaccinatie te halen. De GGD zit pal tegenover ons kantoor dus ik was uit en thuis in vijftien minuten. Het kwartier wachttijd heb ik niet helemaal uitgezeten. Het was daar zo warm, dat ik de kans dat ik daardoor onderuit zou gaan groter achtte dan een eventuele reactie op de spuit. In de vergaderzaal met airconditioning en bij mijn collega’s voelde ik mij tig keer prettiger dan in die benauwde hal. 

 

 

Triomfantelijk kwam ik terug mét het gele vaccinatiepaspoort. Sterker nog, ik kwam terug met twee vaccinatiepaspoorten. Het allereerste gele boekje had ik nog, met de eerste vaccinaties vanaf mijn geboorte en de tig vaccinaties van mijn KLM-vliegperiode. Er was nog precies één plekje over voor de Covid-stempel. Dit boekje gaat bij de reissouvenirs. Het nieuwe gele boekje, ook met de twee Covid-stempels, zal ik voorlopig gebruiken om te reizen of voor wat dan ook. Tot de app gebruikt kan worden. 

 

En tot die tijd gaan we over tot de orde van de dag. Voetballen!!!

 

Door: Grace Bergman