Het geheime ingrediënt voor de beste kipsalade

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Het geheime ingrediënt voor de beste kipsalade.

 

 

Hebben jullie ook het idee dat bij het woord ‘kipsalade’ de meeste mensen denken aan een kip-kerrie-achtig goedje uit de Johma-familie? Die naar mijn mening toch vooral bestaat uit saus waarin het zoeken is naar een fliebertje kip? Terwijl de Angelsaksen met hun chicken salad juist trots zijn op een salade met flinke stukken kip en boogjes selderij, met heus wel een dikke lobbige rijke dressing hoor. En met dit ingrediënt geef je die dressing een interessante twist:

 

Want Ree Drummond staat met haar blog The Pioneer Woman al jaren aan de frontlinie van all-American Cooking, en met de klassiekers weet ze echt wel raad. Casseroles, chili, pancakes; verwacht hier geen hogere moleculaire gastronomie maar juist makkelijk, knus comfort food. Toch probeert ze recepten vaak net een twist te geven, zoals met dit ingrediënt dat je zeker niet in een standaard versie van chicken salad tegen zal komen: bruine suiker!

 

Lekker romig

 

Ree is wars van light producten, en raadt als basis voor de dressing dan ook aan om mayonaise en volle yoghurt te gebruiken. Meng 100 ml van beide met het sap van een citroen, zout, peper en een eetlepel bruine suiker. Dit zou het zurige frisse van de yoghurt en citroen net genoeg tegenhang moeten geven, met als bonus een diepere vollere smaak dan als je gewone suiker zou gebruiken.

 

Crunchy en fris

 

De groene basis van de salade maakt ze van selderijstengels (twee of drie, in boogjes gesneden), twee handenvol druiven (gehalveerd) en een handjevol versgehakte kruiden zoals dille of koriander. Daar gaat het vlees van een hele kip doorheen, in blokjes gesneden. Als je geen zin hebt om eerst een hele kip te bereiden bak dan kipfilet, maar lees eerst deze tips hoe je droge kipfilet voorkomt! Meng met de volle dressing en laat nog even goed koel worden in de ijskast. Lekker in sla-cups, op een goeie dikke sandwich of gewoon zo uit de kom…

Door: Redactie FavorFlav