Herfst! Dus tijd voor pompoen. Met dit recept uit Miljuschka’s nieuwe boek maak je er een waanzinnige taart van.
Dit heb je nodig Bodem
140 g tarwebiscuits
100 g boter, gesmolten
60 g amandelmeel
Vulling
800 g pompoenpuree
1 blikje gecondenseerde melk
van 400 ml
100 g suiker
3 eieren
mespunt zout
2 tl speculaaskruiden
Extra nodig
springvorm van 24 cm doorsnee, bekleed met bakpapier
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 220 ºC. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine, in een hakmolen of in een goed gesloten plastic zakje waar je met een deegroller op slaat. Meng het kruim met de boter en het amandelmeel. Druk het amandel-koekmengsel op de bodem van de springvorm en zet hem in de koelkast.
Bakken Meng de ingrediënten voor de vulling en giet die in de taartvorm. Bak de taart 10 minuten op 220 ºC. Verlaag de temperatuur daarna naar 180 ºC en bak nog 45 minuten.
Behandel deze taart als een cheesecake, dus laat hem eerst helemaal afkoelen op het aanrecht, en dan minimaal 4 uur in de koelkast.
Tip Allereerst moet je pompoenpuree hebben. In Amerika kun je die overal kopen, maar wij moeten ’m in Nederland toch echt zelf maken. Het is heel simpel: hak een pompoen in blokjes. Kook ze gaar en pureer. De pompoenpuree moet nu zijn overtollige vocht kwijt, dus laat hem in een fijne zeef boven een bak uitlekken. Nu heb je pompoenpuree! Blokjes pompoen zijn ook diepgevroren te koop.