Helpt seks tegen hooikoorts?

 

Van die rode ogen, een niesaanval of een kriebelkeel: hooikoorts is geen lolletje. Zeker nu niet, nu iedereen gelijk denkt dat je corona hebt bij één keer je neus ophalen.

 

Van die rode ogen, een niesaanval of een kriebelkeel: hooikoorts is geen lolletje. Zeker nu niet, nu iedereen gelijk denkt dat je corona hebt bij één keer je neus ophalen.

 

Maar er is een medicijn, blijkt. En het medicijn is leuker dan welke pil dan ook. Onderzoekers aan de Iraanse Tabiz Medical University hebben namelijk geconcludeerd dat seks de symptomen van pollenallergieën kan verlichten. Ofwel: een goede wip helpt tegen hooikoorts, zo zegt de wetenschap. Hoe het zit? Door seks worden bepaalde bloedvaten afgekneld, waardoor je juist weer beter door je neus kunt ademen en je ogen stoppen met tranen. Goed, je komt niet gelijk volledig van je hooikoorts af als je seks hebt, maar het proberen kan ieder geval geen kwaad dus.

 

Een van de onderzoekers, neuroloog Sina Zarrintan, legt uit: ‘Je kunt het dus zo vaak als je wilt doen. Want het kan zomaar je klachten verlichten. En als je nou echt extreem last hebt van hooikoorts, nou ja, dan kun je dus de kwantiteit van de seks die hebt wat opvoeren. Zijn je symptomen echt extreem erg, dan raden we je aan om seks te hebben’. Een collega van hem ziet wel wat beren op de weg: ‘Het is nu eenmaal niet de hele dag beschikbaar en te gebruiken, zoals een neusspray. En als je single bent heb je dan dus extra pech’.

 

Overigens zijn medicijnen tegen hooikoorts niet altijd erg voordelig voor je seksleven. Want sommige medicatie zou ervoor zorgen dat je vagina droger wordt, waardoor het lastiger is voor een vrouw om te genieten van een vrijpartij. Antihistamine zorgt er bijvoorbeeld voor dat het de slijmvliezen uitdroogt zodat je niet eeuwig rondloopt met een snottebel, maar het droogt dus meer uit dan je liefhebt, ook down under…

 

Nou ja. Eén op de vijf Nederlanders heeft last van hooikoorts, dus mochten al die slimme mensen iets willen proberen wat ze nog niet hebben gevonden in de apotheek of drogist: je weet wat je te doen staat. Nederlanders hebben gemidddeld drie keer per maand seks, dus dat kan beter, als je van je jeukende ogen af wilt. Wip ze, hè. En bedank ons later maar.

 

Bron: Metro UK

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com