Help! Er komen verkiezingen aan

 

‘Hij of zij heeft toen en toen niet de waarheid verteld’. ‘Hij liegt’. Nieuwe ontdekkingen in oude politieke zaken. Sterker nog: keihard op zoek naar bewijslast over wat dan ook voor fout of foutje van je politieke tegenstander. Precies nu. Niet bepaald gezellig. Laat staan constructief. Maar ook: ‘Samen gaan we zorgen dat het hier beter wordt’. ‘Yes, we can’. ‘We make our country great again’. Mooie praatjes, maar gaat er ook verder iets mee gedaan worden straks? Of hebben we hier intussen ook Amerikaanse toestanden in de aanloop naar 15 maart? En gaan ze straks in een coalitie toch andere dingen doen, dan ze eerst van plan waren? En zijn we weer eens ergens ingestonken?

 

Gewoon een beleefd verzoek

Het is echt niet helemaal mijn eigen schuld, dat ik op een gegeven moment een beetje cynisch word van die verkiezingsstrijd. Volgens mij is 80% van het campagne voeren een grote marketingtruc. Als het geen 99% is. OK. Dat kan ik dan nog begrijpen.

 

Krijgen we hier ook Amerikaanse toestanden? Geef mijn portie dan maar aan fikkie

 

Maar gaan we elkaar straks ook nog eens lelijk behandelen, voor gek zetten en afkappen in debatten? Jek. Geef mijn portie maar aan fikkie. Ik heb een hele belangrijke, beleefde vraag aan alle jongens en meisjes die meedoen aan de verkiezingen, als lijstrekker, woordvoerder, campagneleider, wat het ook maar mag zijn. Beste dames en heren, kunnen we ons hier in Nederland in de aanloop naar 15 maart een beetje gedragen? Bij voorbaat dank!

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs.