Heerlijke Noorse horror­serie komt op vrijdag de dertiende uit

 

Scandinavische series, ik hou d’r van. Hoe sceptisch ik ben bij Nederlandse films (in series hebben we ons de laatste jaren best wel bewezen), hoe positief ik ben zodra ik hoor dat iets Scandinavisch is.

 

Qua series doen die het altijd extreem goed namelijk (en qua boeken ook, mocht je nog iets willen lezen). Vanaf The Bridge was ik om en ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat ik bij deze serie nog steeds om ben. Want ik hou dus van horror. Hoe goorder, hoe beter. Hoe meer afgehakte ledematen, hoe lyrischer ik ben over de serie. Love. It.

 

Als je een echte horrorfanaat bent, ken je de serie Black Lake waarschijnlijk al, die op Netflix staat en die ook Scandinavisch is. Verwacht niet hetzelfde. Wel allebei bloederig, maar deze nieuwe serie – Bloodride gaat-ie heten trouwens – is horrorserie meets comedy. En ja, een gewaagde combi maar dat kan best goed uitpakken. Zombieland bijvoorbeeld, of Happy Death Day (die laatste is van de categorie ‘zo slecht dat het leuk is’). Ik denk niet dat het schaterlachen wordt, maar je weet maar nooit. Vaak zijn horrorcomedy’s wel weer extreem qua geweld en bloederigheid, wat voor deze liefhebber weer een pluspunt is.

 

Zes afleveringen krijgt het eerste seizoen, waarin er een buschauffeur centraal staat. Elke aflevering lijkt in een heel andere wereld plaats te vinden, dus in die zin is het een soort van anthologie-serie, maar met één rode draad en dat is die buschauffeur. Iets zegt me dat het niet bepaald een chauf is die je graag in je busje wil hebben zitten. Elke aflevering brengt deze chauf een gezelschap naar een andere bestemming en die bestemmingen zijn grimmig. Klinkt best vermakelijk. Weddenschapje doen over hoeveel ledematen er zullen rondvliegen? 

 
Niet geheel verrassend komt Bloodride uit op vrijdag de dertiende. 13 maart, that is. Dus ja, dat is dus nog minder dan een weekje. LEUK. Hé, en wil je nou in die week even wat anders kijken in hetzelfde genre, check dan Maniac op Netflix. De Amerikaanse versie staat erop (met Jonah Hill en Emma Stone) en de Noorse versie, die is geregisseerd door Kjetil Indregard, en die is ook weer de regisseur van Bloodride.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer