Heeft iemand er bezwaar tegen…

 

… als ik het de komende tijd alleen maar over eten heb? Dat komt allemaal door de allerprachtigste kookboeken die de een na de ander verschijnen…

 

 

… en die stuk voor stuk favoriete succesnummers opleveren. Ik kan er echt niets aan doen, het is sterker dan ik. Worden de dagen korter en kouder, dan gaan veel mensen lekker onder een dekentje een boek lezen. Ik ook. Maar dan een kookboek. En dat ontaardt vervolgens steevast in gerommel in de keuken. Deze keer was het de schuld van Donna Hay. De vrouw die het allerprachtigste kook-tijdschrift ooit maakte. En dan ook nog al die mooie boeken. En filmpjes. En nog zoveel meer.

 

Ik ben al heel lang fan

 

Ik had in 2017 een gesprek met haar ter ere van het verschijnen van haar boek ‘Basics to Brilliance’.

 

 

Dat boek werd een bestseller en natuurlijk ook een giga succes bij ons thuis, want het staat vol makkelijke en superlekkere recepten. En dan is er nu ineens een vervolg op dat boek, genaamd ‘Even More Basics to Brilliance’. Geniaal. Dat wordt dus weer scoren geblazen. Ik heb alvast wat vrienden uitgenodigd om mee te komen proeven.

 

 

Niet dat ik alle recepten uit het vorige boek al had gekookt natuurlijk (wie doet dat wel?) Maar wat er nu ligt is meteen al onmisbaar verklaard. Er staan handige QR-codes in naar filmpjes waar je meteen kunt zien hoe je het moet doen. Ik ga beginnen met de gehaktballetjes gevuld met bocconcini (kleine mozzarella-bolletjes). Daar zag ik dit filmpje van, dankzij die QR-code:

 

 

Die tomatensaus! De truc van het jaar. Dat het zo makkelijk kan… echt een culi-uitvinder die Donna. Zonde dat ze helemaal in Australië woont en niet naast me. Even langswippen voor goede kooktips is er dus helaas niet bij.

 

Ik laat je nog een paar lekkere recepten uit haar nieuwe boek zien. Een heerlijke chocolademousse tiramisu (aanradertje voor kerst), een krokante chili-kip-burger (Sinterklaasavond?) en het verrukkelijke ‘flatbread’ met gekruid lamsgehakt en yoghurt (oud en nieuw?) Je hoort het al, mijn decembermaand wordt lekker. 

 

 

Met andere woorden: dit is een topboek met basisrecepten – waar ze trouwens ook meteen een aantal variaties bij geeft. Als je de basis hebt, kun je er een paar dagen mee vooruit, door steeds een nieuwe twist aan die basis te geven. 

 

Dit boek kan nog net op je verlanglijstje. Of ben je zo iemand die zichzelf (net als ik) af en toe een cadeautje geeft? Of… kan ook nog… waag je liever een gokje en hoop je dat je dat ene boek dat ik weg mag geven gaat winnen?

 

Ik wens je alvast succes. Je hoeft er niet veel voor te doen om een kansje te wagen. Gewoon reageren onder het Facebookbericht en volgende week maandag weet je of jij de winnaar bent. Goed onze Facebookpagina in de gaten houden dus.

 

Ik hoop voor je dat je het ook in huis hebt straks. Gekocht, gekregen of gewonnen. Met dit boek kan je nieuwe jaar alleen maar extra lekker worden.

 

Tot volgende week, ik ga zo meteen die balletjes draaien. Ik heb eigenlijk al voorspeld waar het volgende week over zal gaan. Inderdaad: over iets heel lekkers. Let maar op.

 

Liefs van Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska