Heb jij de juiste baan?

 

Een baan is nodig om je leven te betalen. Sure, dat weten we allemaal. Maar het moet ook wel leuk blijven, hè.

 

 

 

Je doet het immers behoorlijk veel uren op een dag, in een week, in een maand. En dat jaar na jaar. Hoe weet je nou of je echt op je plek zit? Hoe weet je nou of je iets doet wat echt bij je past? Dat is heel simpel. Dat weet je als je ‘ja’ kunt zeggen op deze 8 dingen.

 

1. Je staat met energie op
Oké, ik moet ook eerst een kop koffie. Maar dan… Heb ik zin in de dag. Enorm veel zin. Ik wil knallen, vlammen, dingen doen, dingen regelen. Ik geniet van mijn werktijd en vind het oprecht jammer als het weer 17.00 uur is.

 

2. Je doet het in al je vrije uren ook
Eerlijk? In de avonden heb ik vaak de meeste inspiratie. En als je iets doet wat je echt zo leuk vindt, dan kost dat geen enkele moeite om dat ook nog in de avonden of weekenden te doen. Dan voelt werken als een hobby, als een passie.

 

3. Je bent vrolijk
Ik ben een best gezellig en gelukkig mens, denk ik. Dat komt mede doordat ik elke dag dat ik werk iets doe wat ik leuk vind. Waar ik blij van word. Deze perfecte baan zorgt ervoor dat ik daardoor een blijer mens ben, een blijere moeder, een blijere vrouw en een blijere vriendin. Goed voor de mensen om je heen dus.

 

4. Je hebt doelen voor de lange termijn
Je sukkelt niet maar wat aan en je ziet wel. Nee. Je hebt duidelijke visies en plannen voor de komende jaren. Je weet waar je naartoe wilt en je bewandelt je pad op je eigen tempo. Je komt er wel. Echt.

 

5. Je hebt werk-vrienden
Geen baan kan leuk blijven zonder leuke collega’s. Immers: de mensen met wie je elke dag je zaken doet, die bepalen hoe leuk de sfeer is op kantoor. Heb je werkmatties? Good for you. Ze bepalen je werkgeluk.

 

6. Je praat er irritant veel over
Is-ie weer: als je de droombaan van je leven hebt, dan is het je passie. Je lust en je leven. Dus daar praat je dan ook graag en veel over, tegen iedereen.

 

7. Je pronkt met je baan
Je bent trots op jezelf en wat je doet en je laat dat zien. Op LinkedIn, op Instagram; overal. En nee, dat is niet dom. Het is een visitekaartje van jezelf en dat kan zakelijk gezien erg interessant zijn voor andere partners of samenwerkingen.

 

8. Je bent er altijd mee bezig
Ook als je gaat slapen denk je aan wat je morgen nog wilt regelen of wat toch de beste plannen zijn voor dit en dit project. Je denkt vooruit, je leeft je baan. Je hebt er natuurlijk een leven bij, maar dit is een groot deel van wie jij bent. Niet wat je doet, wie je bént.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com