(h)eerlijk: Tuna melt is wat je wil eten als lunch

 

Als een dag even mwah-mwah voor iemand is, dan troosten we elkaar bij Franska met drie dingen: een glas wijn, je fijnste foute liedje op volume heel heel hard én een tuna melt bij de lunch.

 

 

Tuna melt is heerlijk. Om te weten waarom dit zo is moet je het gewoon even maken. En dan spieken we voor de lekkerste variant natuurlijk even in het receptenregister van onze FavorFlav-buurtjes. Eet ze.

 

Zo maak je het

  • 200 g tonijn uit blik, uitgelekt
  • Paar lente-uitjes, in dunne ringen
  • Sap van . citroen
  • 4 el mayonaise
  • 4 dikke boterhammen, rogge- of zuurdesembrood
  • 50 g cheddar of Goudse kaas, geraspt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Paar augurken, voor erbij

 

Deze kazige sandwich is perfect voor als je ’s avonds laat nog honger krijgt. Oh zo machtig en oh zo lekker.

 

 

Bereidingswijze
1. Verhit de grill voor op hoge stand. Roer in een kom de tonijn, lente-ui, het citroensap en de mayonaise door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

2. Smeer het mengsel gelijkmatig uit over de vier boterhammen. Maak af met de geraspte kaas, leg op een bakplaat en gril tot de kaas is gesmolten en borrelt. Dien meteen op, met de augurkjes erbij.

 

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl