(h)eerlijk: Tuna melt is wat je wil eten als lunch
Als een dag even mwah-mwah voor iemand is, dan troosten we elkaar bij Franska met drie dingen: een glas wijn, je fijnste foute liedje op volume heel heel hard én een tuna melt bij de lunch.
Tuna melt is heerlijk. Om te weten waarom dit zo is moet je het gewoon even maken. En dan spieken we voor de lekkerste variant natuurlijk even in het receptenregister van onze FavorFlav-buurtjes. Eet ze.
Zo maak je het
200 g tonijn uit blik, uitgelekt
Paar lente-uitjes, in dunne ringen
Sap van . citroen
4 el mayonaise
4 dikke boterhammen, rogge- of zuurdesembrood
50 g cheddar of Goudse kaas, geraspt
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Paar augurken, voor erbij
Deze kazige sandwich is perfect voor als je ’s avonds laat nog honger krijgt. Oh zo machtig en oh zo lekker.
Bereidingswijze 1. Verhit de grill voor op hoge stand. Roer in een kom de tonijn, lente-ui, het citroensap en de mayonaise door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
2. Smeer het mengsel gelijkmatig uit over de vier boterhammen. Maak af met de geraspte kaas, leg op een bakplaat en gril tot de kaas is gesmolten en borrelt. Dien meteen op, met de augurkjes erbij.
Door: Redactie Franska.nl
Leestip
Heb jij de kerstboom al staan?
Heb jij de kerstboom al staan?
Nee joh, dat kan toch pas na Sinterklaas? 50%, 2 votes
2 votes50%
2 votes
Mij niet gezien, ik houd niet van kerst. 50%, 2 votes