Harvey Weinstein krijgt 23 jaar cel

 

De straf voor Harvey Weinstein is bekend: 23 jaar. Eind vorige maand werd hij al schuldig bevonden.

 

 

Gisteren vroeg Weinsteins advocaat de jury om clementie bij de strafbepaling. Even voor de duidelijkheid: er wordt 29 jaar tegen hem geëist en zijn advocaat vroeg om vijf jaar. Dit omdat meneer al te erg zou hebben geleden door alle media-ophef rondom zijn persoon. Wat mij betreft mocht die 29 jaar wel verdubbeld worden, en mag hij nog een paar jaar extra erbij krijgen voor het lef om voor vijf jaar te pleiten. Zijn leven zou verwoest zijn, aldus zijn advocaat.

 

Wat voor man Weinstein is, bleek ook vandaag weer in de rechtszaal. De rechtbank heeft namelijk documenten in handen waaruit blijkt dat hij actrice Jennifer Aniston dood wilde hebben. Het tijdschrift The National Enquirer zou in 2017 een artikel hebben willen publiceren waaruit bleek dat Weinstein de actrice ongewild betast zou hebben. ‘Jennifer Aniston moet dood, die vrouw gaat eraan’, was zijn reactie.

 

Jennifer Aniston was overigens niet de enige die op zijn zogenaamde ‘rode lijst’ stond. Ook acteur Ben Affleck staat erop. Net als actrice Rose McGowan en zijn voormalige assistentes.

 

Harvey Weinsteins uiteindelijke straf werd rond 4 uur Nederlandse tijd bekend gemaakt: 23 jaar zal hij achter de tralies verdwijnen.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer