Met deze slimme trucjes heb je geen droger meer nodig voor zachte handdoeken

tips voor zachte handdoeken zonder droger

 

Ik heb een bloedhekel aan ruwe handdoeken, alsof je je met schuurpapier staat af te drogen. Maar de was in de droger doen kost tegenwoordig handenvol geld.

 

 

 

Ik weet niet hoe het met jouw energiecontract zit, maar in Huize Smit letten we tegenwoordig meer op of we niet onnodig gebruik maken van elektriciteit. Alle beetjes helpen zal ik maar zeggen en door sommige apparaten wat minder te gebruiken bespaar je toch weer wat.

 

Maar om nou mijn droger werkeloos te laten staan vond ik toch wel een dingetje. Ik ben een ontzettende luxepoes als het om mijn handdoeken gaat, want ik heb er een bloedhekel aan om me af te drogen met een handdoek die aanvoelt als schuurpapier. Dan sla ik bijna nog liever een douchebeurt over. Maar sinds ik deze slimme trucjes ken, heb ik die dure droger niet meer nodig voor verrukkelijk zachte handdoeken.

 

  1. Doe maar een klein beetje wasmiddel in de machine, je kunt echt veel minder gebruiken dan op de verpakking staat aangegeven voor een schoon resultaat. Bovendien zullen je handdoeken dan meer water absorberen en minder hard aanvoelen.
  2. Giet een flinke scheut azijn in het vakje waar je normaal gesproken de wasverzachter in doet. Je zult het misschien niet geloven maar het maakt je handdoeken echt superzacht. Deze tip werkt trouwens ook bij nare luchtjes in je was.
  3. Gebruik geen wasverzachter, nergens voor nodig (zie tip 2). Het werkt namelijk averechts omdat het laagje dat over de vezels wordt gelegd de handdoeken juist sneller ruw maakt.
  4. Klop je handdoeken goed uit als je ze uit de wasmachine haalt en nog een keer voordat je ze opvouwt. Zo sla je het badstof lekker los en voorkom je dat ze als een plank opdrogen.
  5. Leg je stapel handdoeken liever in de badkamer waar de luchtvochtigheid hoger is dan in je linnenkast. Zo blijven ze veel zachter dan wanneer ze dicht op elkaar gestapeld in je kast liggen.
  6. Een no-brainer: stop meteen met het strijken van je handdoeken. Ze worden er niet alleen keihard van, je hebt vast wel wat leukers te doen.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit