Hallo pakketbezorger, dit is toch niet de bedoeling?!

 

Als je pakketje zomaar zonder overleg op een andere plek bezorgd wordt.

 

 

 

Sinds ik de pakketmuur heb ontdekt ben ik fan. Je weet wel, zo’n lange kast met tientallen vakjes waar de pakketdienst heel makkelijk pakketjes in achterlaat tot jij met een code een van die vakjes opent en je nieuwe jurk, dekbedovertrek of fietshelm zo onder je arm mee naar huis kan nemen. Bij mij in de buurt staat er zo’n muur bij de super waar ik vaak kom, dus ik laat alles daar bezorgen. Op de weg terug van mijn boodschappenrondje neem ik ook een voor mij bestemd pakketje mee. Zo hoef ik er nooit meer voor thuis te blijven en meestal betaal je zo ook geen bezorgkosten. Terwijl je die wel kwijt bent als je pakket echt aan je huisdeur moet worden afgeleverd.

 

Maar nu is het me al een paar keer gebeurd dat de pakketbezorger mijn pakje zomaar zonder overleg op een andere plek achterliet. Laatst moest ik er een half uur met de auto voor omrijden omdat het ergens bij een bouwmarkt op een industrieterrein was bezorgd. En gisteren kreeg ik een melding dat mijn pakje was afgeleverd, maar niet zoals afgesproken in de pakketmuur bij mijn buurtsuper. Volgens de app lag het weggemoffeld achter een bloembak bij de voordeur, maar vanaf het trottoir was het voor iedereen duidelijk te zien. Ik was niet thuis, dus als je had gewild had je mijn nieuwe jurk die erin zat zo onder je arm mee kunnen nemen. Geen haan die ernaar had gekraaid. Er stond zelfs een foto in de app met het ‘bewijs’ dat het pakket was afgeleverd.

 

Maar, hallo pakketbezorger, mijn dure jurk opgefrommeld op de stoep waar hij zomaar voor iedereen voor het grijpen ligt? Terwijl ik niet voor niks kies voor het gemak van de pakketmuur. Daar wacht mijn jurk hoog en droog op mij, kan er niemand anders bij en haal ik ‘m op wanneer het mij uitkomt. Bovendien scheelt die muur de pakketdienst talloze extra ritten omdat ze hier in een keer een heleboel pakjes kunnen afleveren die ze dus niet ergens achter de geraniums kunnen mikken. Waarom maken de bezorgers er toch zo’n potje van?

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit