Goede­morgen voor jou

 

Als je vanavond een feestje hebt, of morgen, heb je grote kans dat het gezellig wordt.

 

De belangrijkste reden is dat er een volle maan aan zit te komen. Een bijzondere volle maan, als ik de kenners mag geloven. Gisteren was ik bij de presentatie van de maankalender van Lieke en Jetteke van Lexmond. Ze vertelden me dat ze ooit in een dorpje in Frankrijk waren dat leefde bij de stand van de maan. Zaaien deden ze bij een bepaalde maanstand en oogsten ook. Naar de tandarts ging je niet bij volle maan en een beautybehandeling had geen enkele zin als je het op een verkeerd maanmoment plande.

 

Ik had er – natuurlijk – nog nooit bij stilgestaan. Maar goh, ons lichaam bestaat voor twee derde uit water, dus als de maan de zee in beweging brengt met haar kracht, dan lijkt me de kans groot dat wij ook onder invloed staan van de maan. Ik vind het een mooi gegeven, al is het maar om eens iets vaker je hoofd richting hemel te tillen en te kijken naar het moment van de maan. Even een zijn met het universum, de wereld om je heen. Naar buiten kijken in plaats van naar je scherm of je boek. Ik ga dit weekend maar eens met de gordijnen open slapen en kijken naar de ‘Harry Potter-maan’, zoals mijn dochters volle maan noemen. En die verjaardag van zaterdag wordt er een voor in de boeken. Ik verheug me er nu al op.
 

Mooi weekend voor jou,

May

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach