Goede hap: Bibimbap
Bibimbap betekent in het Koreaans letterlijk ‘gemixte (rijst) maaltijd’. Je kunt er vrijwel alle groenten en vlees in doen die je lekker vindt.
In het recept uit het kookboek van Instock worden gefermenteerde groenten, bosui en pickles gebruikt, maar je kunt dit ook vervangen door bijvoorbeeld broccoli, geraspte wortel en pompoen.
Dit heb je nodig:
- 500 gr sushi-of pandanrijst
- 50 ml azijn
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels zout
- 250 gr pickles
- 250 gr gefermenteerde groente
- 100 gr bosui
- 4 gebakken eieren
- sesamzaad
- chilisaus
- ketjap manis
Zo maak je het:
Maak de rijst klaar volgens de instructies van de verpakking.
Meng de azijn, de suiker en het zout en verwarm in een pan op het vuur. Roer de zelfgemaakte ‘sushi seasoning’ goed door de rijst met een houten lepel.
Haal ondertussen je ingemaakte groenten en kimchi uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Snijd de bosui fijn, bak de eieren en serveer met de rijst, pickles en kimchi. Strooi nog wat sesamzaad over het gerecht om het af te maken en voeg chilisaus en ketjap toe naar smaak.