Glamping, zon & prosecco.

Nu het zo koud is buiten, lijkt de zomer erg ver weg. Ik zie iedereen om mij heen druk in de weer met skipakken, latten en sneeuwschoenen.

 

Mij niet gezien, brrr veel te koud en te druk trouwens ook. Want de bergen vind ik te gek, maar niet als ik daar tussen hordes mensen een uur op een liftje moet staan wachten. Geef mij maar iets warms, ik kies dubbel en dwars voor de zon. En ik ken toevallig een plekje in Italië waar het meer dan goed toeven is. Waar de dagen loom en warm zijn, het eten zo lekker dat je er prompt in 3 dagen 5 kilo aan kan komen. Waar anders dan in Bella Italia?

 

 

Een van de fijnste plekjes vond ik vorige zomer. Een heel toffe camping met van die prachtige bloemen, een groot zwembad en superdeluxe safaritenten waar zelfs een vaatwasser in te vinden is. Das pas echt vakantie houden, of eigenlijk glamping zoals ze dat luxe kamperen ook wel noemen. Ik wilde Camping weekend eigenlijk het liefst voor mezelf houden maar het is ook wel zo gezellig als jullie ook komen. Slechts enkele minuten van Salò, vlakbij het natuurlijk erfgoed van het Gardameer , vind je deze rustgevende plek.

 

 

Nu hou ik zeker van luieren maar dat moet ook weer niet té lang duren. Dus een dagje hophop, de scooter op. Dat mag niet ontbreken in Italië, en dat moet dan ook wel op een heuse Vespa. Wat een heerlijke rit kan je daar maken, tussen de wijnvelden en oude dorpjes tuf je zo door de mooiste landschappen. En dan weer een dagje luieren natuurlijk, voor die luxe safaritent, aan het zwembad lekker boekjes lezen, een beetje eten in het restaurant. Helemaal niks mis mee.

 

En toen dat weer klaar was maakte ik me graag op voor heerlijk verfrissend boottripje op het Gardameer. Want het uitzicht is ook vanaf het water adembenemend. We stuitten op een restaurant wat zo uit een film lijkt te komen en konden het niet laten even aan te meren en een kijkje te nemen. 

 

 

 

We namen plaats op het terras aan het water en aten de allerheerlijkste pasta met kreeft. Lekker decadent!

 

En terwijl iedereen dus druk is met z’n skivakantie ben ik alweer bezig met het boeken van een zomervakantie. Ik vond bij VacanceSelect al heel veel nieuwe, mooie kampeerplekjes maar wellicht heb jij nog de ultieme campingtip voor mij?

 

 

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten. 

 

Beeld: Weekendnotes.com